Лудогорец и ПСВ Айндховен решават първото място в групата

Играчите на Черноморец Одеса докараха до лудост треньора си с левашки изпълнения

Лудогорец и ПСВ Айндховен решават първото място в групата | StandartNews.com

София. Лудогорец се класира за елиминационата фаза на Лига Европа след като извъртя равенство 1:1 срещу Черноморец Одеса на националния стадион. Разградчани събраха 10 точки и със сигурност ще финишират в едно от първите две места в своята група.

Орлите изиграха мача на контраатака и дебнеха за добра възможност. Украинците се ориентираха по-адекватно в началото на срещата и заредиха опасни слизания към вратата на Владо Стоянов. Само късметът попречи на тима от черноморския град да отбележи гол пред първата част. През второто полувреме обаче шампионите излязоха преобразени. Чудесна триходова комбинация завърши с попадение на Кишада в 47-ата минута, което взриви 8 000 души на "Васил Левски". След това българите откровено се дръпнаха в защита в опит за пореден път да не позволят вратата им да бъде разпечатана. Това обаче им изигра лоша шега и наказанието не закъсня. При едно статично положение в 64-ата минута Олекси Гай се извиси и заби топката в мрежата. До края на двубоя по чудо Черноморец Одеса не взе трите точки. На няколко пъти фрапантрни пропуски лишиха гостите от успех. Левашките им отигравания буквално подлудиха треньора Тим Григорчук. Той беснееше до тъч линията не вярвайки, че подопечните му играчи могат да са толкова неконцентрирани.

В края на срещата Мисиджан дори можеше да донесе четвърта поредна победа за Лудогорец. Лалето обаче се уплаши и сам срещу вратаря го уцели с анемичен удар.

Лудогорец показа, че вече има опит в евротурнирите и скъпоценната точка, която извоюва, го оставя лидер с 10 пункта. Следващият мач срещу ПСВ ще реши крайния победител в потока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай