Лудогорец започва днес битката в Лига Европа

Шампионите приемат ЦСКА Москва

Лудогорец започва днес битката в Лига Европа | StandartNews.com

Лудогорец стартира тази вечер в 22,00 ч в Разград срещу ЦСКА Москва похода си в Лига Европа. Шампионите ще участват за шести път в последните 8 години в груповата фаза на някой от турнирите на УЕФА. За този период "орлите" изиграха над 80 мача, с което за толкова кратко време се наредиха на трето място след Левски и ЦСКА по брой изиграни двубои на Стария континент. И важното е, че не само участват, а печелят престижни победи и постепенно си извоюваха славата на новия Евробоец на България. 

Тази вечер шампионите водени от Станислав Генчев ще трябва да докажат това реноме в поредния тежък тест. Те излизат в изключително трудна битка с един от най-силните източноевропейски клубове - ЦСКА Москва, на своя "Лудогорец Арена". 

Определено разградчани попаднаха в много сериозна компания в групата си, като силите в нея са изравнени. С оглед на факта, че другите два тима са Еспаньол и Ференцварош, всяка една точка ще е от значение в борбата за първите две места. 

Затова Генчев и компания са крайно мотивирани да постигнат успеха срещу московските "армейци". Ако успеят да го сторят, това ще е юбилейна 30-а победа за българските бойци на европейската сцена, което прави статистиката им повече от впечатляваща. 

Добрата новина за треньорския щаб е, че няма особени проблеми с контузии. Всички основни фигури са налице, така че Станислав Генчев ще може да избере максимално конкурентен състав на "Лудогорец Арена". Очакванията са и стадиона да е пълен и шампионите да получат най-добрата подкрепа.

Колкото до съперника, московчани не спираха да се оплакват, че петима от осемте им защитници са с контузии, но наставникът Виктор Гончаренко разполага с достатъчно боеспособен и равностоен състав. Мнозина съзряха и психологически финт от негова страна в навечерието на двубоя с тези оплаквания от липси, така че ще видим в самото навечерие на мача дали наистина има толкова контузени. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай