"Лудогорец" разгроми "Пирин", стана трети в класирането

Всичките попадения за шампионите паднаха след почивката

"Лудогорец" разгроми "Пирин", стана трети в класирането | StandartNews.com

Снимка: ludogorets.com

„Лудогорец” победи с 4:0 „Пирин” в Благоевград в последен мач от 7-ия кръг на Първа лига. 

Всичките попадения за шампионите паднаха след почивката, като вкараха Георги Терзиев, автогол си отбеляза резервата на "орлетата" Казуки Такахаши, а се разписаха и резервите Матиас Тисера и Жоржиньо, предаде БТА.

Първата част не предложи почти никакви емоции, като „Лудогорец” не успя да отправи точен удар в очертанията на вратата на Янко Георгиев. Официален дебют за „Пирин” направиха Ради Цонев и Чебраилс Макрецкис.

Отборът от Разград успя да открие резултата бързо през втората част, без да наложи дори натиск. В 50-ата минута Кирил Десподов изпълни корнер отдясно, а Георги Терзиев изпревари Христофор Хубчев и с глава насочи точно топката в мрежата. Това бе първи гол за защитника в първенството от 2015 година насам.

Веднага след това Радослав Цонев имаше шанс да изравни за „Пирин”, но Игор Пластун направи навременен шпагат.

Упражнението се повтори в 64-ата минута. Тогава Десподов отново центрира от корнер отдясно, Жан Карничник отклони топката на задна греда, където японецът Казуки Такахаши се опита да избие топката с левия крак, но не я уцели и след като се отби в десния му крак влетя в мрежата.

В 78-ата минута при контраатака Десподов изведе Матиас Тисера, който копна топката над излезлия да го пресрещне вратар Георгиев - 3:0. След това се стигна и до четвърти гол, като Игор Тиаго подаде на Жоржиньо, който технично копна топката покрай Янко Георгиев за 4:0.

В класирането съставът на Анте Шимунджа събра актив от 13 точки и се изкачи на третото място заради по-добрата си голова разлика от тази на ЦСКА. Пирин пък е 14-и с точки от седем изиграни срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай