Лудогорец падна след обрат в Казахстан

Реваншът е на 17 август в Разград

Лудогорец падна след обрат в Казахстан | StandartNews.com

Отборът на Лудогорец загуби първия си двубой срещу казахстанския Астана с 1:2. Реваншът от третия квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа е на 17 август в Разград, пише БНР.

Шампионите на България поведоха в резултата в 34-ата минута с гол на новото си попълнение Ноа Сонко Сундберг. Шест минути след това обаче Жарко Томашевич изравни, а в началото на второто полувреме Александър Марочкин вкара втория гол за Астана.

 Ако успеят да отстранят казахстанците Лудогорец, ще играе плейоф за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир срещу нидерландския гранд Аякс. При неуспех срещу Астана разградчани ще се изправят срещу Валмиера или албанския Партизани в плейоф за групите на Лигата на конференциите.Още във втората минута Лудогорец бе близо до това да инкасира гол, но късметът покри разградчани и Вороговский стреля в напречната греда.

 В 10-ата минута Бърнард Текпетей опита да намери с дълъг пас Кирил Десподов, но капитанът на Лудогорец нямаше как да стигне топката и тя излезе в тъч.

 Шест минути след това Аимбетов излезе на добра позиция и стреля, но Серджио Падт се отличи с добра намеса с крак, за да запази мрежата си "суха". В 23-ата минута Сонко Сундберг отне топката от Аимбетов и пусна към Руан Секо, който върна за Текпетей, но изстрелът на ганаеца бе неточен.

 Две минути по-късно Урега стреля от дъгата на наказателното поле, получи се и рикошет, но в крайна сметка Падт не трябваше да се намесва.

 В 34-ата минута на двубоя Лудогорец поведе в резултата. Кирил Десподов центрира от свободен удар, а новото попълнение на "орлите" Ноа Сонко Сундберг даде аванс на тима след удар с глава.

Домакините бързо успяха да се върнат в мача, и то по идентичен начин. След центриране от свободен удар централният бранител Жарко Томашевич с глава прати топката във вратата на Падт за 1:1.

 Астана започна и второто полувреме по-активно. В 52-ата минута Урега се впусна в атака и опита да подаде на Аимбетов, но защитник на Лудогорец успя да изчисти в корнер.

 След изпълнението на ъгловия удар защитата на Лудогорец не справи по най-добрия начин и домакините продължиха да владеят в половината на орлите, което доведе до центрирането на Ховнанисян към Марочкин, който вкара третия гол с глава в двубоя - 2:1.

 В 56-ата минута Десподов получи от Якуб Пьотровски и стреля от границата на наказателното поле, но много над вратата.

 В 60-ата минута Астана бе близо до втори гол, но Дарбо направи оромен пропуск от близка дистанция. Десет минути след това и Лудогорец можеше да отбележи, но Йосип Чондрич се намеси по впечатляващ начин при изстрела с глава на Руан Секо.

В 81-ата минута Падт също показа класа и спря с крак изстрел на Досмагамбетов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай