"Локо" (Сф) пробва реанимация от УЕФА

"Локо" (Сф) пробва реанимация от УЕФА   | StandartNews.com

Президентът на "Локо" (Сф) още не е решил дали остава в "Надежда". Босът щe каже тежката дума в следващите дни. Вероятно то ще е основано на това дали все пак няма да се случи чудо и столичани да играят не само в "А" група, но и в Лига Европа.

Ръководството на тима взима съвсем сериозно варианта да влезе в директен контакт с Лицензионната комисия на УЕФА с надеждата да получи право на участие в турнира, каквото право си извоюва на терена. За целта представител на клуба ще пътува до Нион утре. От "Надежда" имат готовност да предоставят и съответната документация на европейската футболна централа.

"Очакваме и среща с НАП за уреждане на проблема ни. Що се отнася до "А" група, разчитаме на Изпълкома да получим право на участие, след като подпишем споразумение за плащане на дължими суми към вътрешните ни служители. Но тъй като ние нямаме такива към днешна дата, се надяваме Изпълкомът да остави отбора в елита, а и да не ни налага финансова санкция или пък отнемане на точки за новото първенство", заяви адвокатът на "Локо" (Сф) Михаил Михайлов. Междувременно от "Надежда" опровергаха пред "Гонг" медийни спекулации, че всички футболисти от отбора стават свободни агенти. "Дори да не вземем лиценз - футболистите не стават на мига свободни агенти. Играчите с действащи договори имат право да бъдат трансферирани в срок от една година след това решение. Тези, чиито изтичат, остават футболисти на "Локо" (Сф) до края на месец юни 2015 г. Единственото ограничение в случай на неполучаване на лиценз е, че играчите нямат правото да подпишат нови договори с клуба", заявиха "червено-черните".

Марков: Спокойно, не сме за селата

Изпълнителният директор на "Локо" (Сф) Георги Марков не беше изненадан или притеснен от повторния отказ за лиценз на клуба за елита. "Това са трикове, които няма да ни стреснат. Важно е какво ще е решението на президента Гигов. Бъдете спокойни - "Локо" (Сф) няма да рита по селата. Не сме за там", отсече шефът на столичните "железничари". И добави: "След 2 седмици се събираме и почваме да се готвим здраво за идния сезон в елита. Показахме, че можем да се борим с всеки и не се страхуваме от никого. Доколкото съм си говорил с нашия юрист - няма да е проблем да си разсрочим дълговете. Така правят 90 процента от останалите клубове. Защо "Локо" (Сф) да не го стори?". В заключение той благодари на публиката на "червено-черните" за подкрепата през сезона и обеща гръбнакът на отбора да бъде запазен, за да се гонят нови успехи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай