"Ливърпул" похарчи 400 млн. за "Лудогорец"

"Ливърпул" похарчи 400 млн. за "Лудогорец" | StandartNews.com

Новите на "Анфийлд" са със 115 млн. по-скъпи

"Ливърпул" е похарчил 400 млн. паунда (500 млн. евро), за да стигне до мача с "Лудогорец" на "Анфийлд", пресметна английският в. "Телеграф". Толкова са платили "червените" за нови попълнения през последните 5 сезона, в които отборът не игра Шампионска лига. "Ливърпул" се завърна в турнира на богатите след точно 1742 дни, отбелязва изданието. За последно "мърсисайдци" бяха част от елита на Европа през 2009 г. В последния си мач те загубиха с 1:2 от "Фиорентина" вкъщи. "Телеграф" пресмята още, че за това време съперникът на "Лудогорец" е загубил минимум 120 млн. паунда (150 млн. евро) приходи от УЕФА.

44 са привлечените на "Анфийлд" футболисти от сезон 2009-10 г. насам. Най-скъпата покупка е Анди Керъл, за когото бяха похарчени 35 млн. паунда (43,8 млн. евро). Само четирима от състава, играл за последно в Шампионската лига, са останали. Това са Стивън Джерард, Лукас Лейва, Глен Джонсън и Мартин Шкъртел.

Според Би Би Си пък само този сезон "Ливърпул" е похарчил със 115 млн. паунда (144 млн. евро) повече от "Лудогорец". Новите попълнения на англичаните струват 117 млн. паунда (146,5 млн. евро), а тези на шампионите ни 2,2 млн. (2,75 млн. евро). В Разград пристигнаха Браян Ангуло от "Гранада", Анисе и Хамза от "Ботев" (Пд).

Самотен бг фен шокира младежите

Самотен фен се превърна в атракцията на мача от младежката Шампионска лига "Ливърпул" - "Лудогорец" (4:0). Запалянкото, явно български емигрант, се появи на трибуните на "Лангтрий Парк". Той опъна транспарант с надпис: "Кени Далглиш ми е идол. Но моят отбор е "Лудогорец". Младите българи се дадоха лесно, като допуснаха три гола за 9 минути през първото полувреме. Домакините имаха тотално превъзходство, като головите положения бяха 9 на 3 за "Ливърпул".

Роналдо би шута на Хамес

В "Реал" М се изпокараха преди мача с "Базел" от Шампионската лига. Напрежението от слабите резултати изби на тренировката и Роналдо изгони Хамес от квадрата. Колумбиецът остана видимо недоволен от решението на тартора, а всичко се разви пред погледа на треньора Карло Анчелоти. В крайна сметка голмайсторът на световното прие заръката на Роналдо, който остана да тренира със своите приятели Марсело, Пепе и Фабио Коентрао.
Фенове пък си изкараха яда на уелския национал Гарет Бейл. Те се опитаха да го спрат и да поговорят с него, но той ги подмина с бентлито си. Това вбеси ултарсите, които тръгнаха да ритат автомобила, но без особен успех.

Терзиев отпадна за мача

с "Ливърпул" заради контузия. Централният защитник пътува с "Лудогорец" за Острова и се очакваше да е на разположение на треньора Георги Дерменджиев. След официалната тренировка на "Анфийлд" обаче стана ясно, че Георги Терзиев все още не е възстановен напълно. При така стеклите се обстоятелства Дерменджиев беше принуден да заложи на двойката централни бранители - Козмин Моци и Александър Александров.

Билетите за "Анфийлд" се изкупиха

обявиха от ръководството на "Ливърпул". Интересът към този мач е нормално да е голям от английска страна. За "червените" това е повторен дебют в надпреварата след пет години извън най-комерсиалния футболен турнир. Шефовете на мърсисайдския клуб предупредиха феновете да дойдат минимум половин час по-рано на стадиона. Те обявиха, че всеки, който не си е закупил билет за двубоя, няма смисъл да идва в района на "Анфийлд".

Легенда предупреди "червените"

да внимават с "Лудогорец". Според бившия нападател на Ливърпул Джон Олдридж, всички очакват българският шампион да бъде боксовата круша в групата. "Това означава, че върху тях няма никакво напрежение. Те идват с нагласата, че няма какво да губят", обяви той. "Имаме страхотен шанс да минем групата, но ще бъде изключително важно да започнем с победа", коментира Олдридж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай