Ливърпул тръгва към трофея в Лига Европа /РЕЗУЛТАТИ/

Червените громят ЛАСК, Брайтън също отива напред

Ливърпул тръгва към трофея в Лига Европа /РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

Ангийският гранд Ливърпул разгроми австрийския ЛАСК с 4:0 и спечели групата си в турнира Лига Европа. Така един от големите фаворити за трофея продължава безпроблемно напред.

Срещата започна на високи обороти още от първия съдийски сигнал. Играчите в “червено” показаха, че нямат намерение да губят време и ще искат бързо да стигнат до преднина. Още в първите десетина минути по веднъж Салах и Гакпо имаха добри възможности, но се позабавиха в решителния момент.

Така се стигна до 12-ата минута, когато Луис Диас първо отлично разтегли играта вдясно, където бе Джо Гомес, а след това с отличен спринт в наказателното поле намери добра позиция, за да може с глава да насочи топката право в мрежата на Тобиас Лавал за 1:0. 

Само три минути по-късно ново хубаво разиграване даде възможност на Мохамед Салах да влезе в наказателното поле и намери озовалия се сам срещу голлинията Гакпо, който нямаше как да сгреши и покачи на 2:0.

Играчите на Томас Загедер показаха, че ще продалжават да следват своя план и в следващите минути осъществиха няколко доста добри атаки, но липсата на класа в последното подаване ги лишиха от възможността да стигнат до попадение.

В 30-ата минута мърсисайдци имаха претенции за дузпа за падане на Луис Диас в наказателното поле, но съдията ги подмина. Две минути по-късно пък Цимикас отправи отличен удар, но той срещна напречната греда на гостите от Австрия.

Футболистите на Юрген Клоп започнаха втората част с подновен устрем и в 50-ата минута Коди Гакпо успя да прокара топката между бранителите в бяло и стигна до нея преди Тобиас Лавал, което доведе до дузпа. Мохамед Салах реализира безапелационно 11-метровия наказателен удар за 3:0.

Това бе гол номер 199 за египтянина с екипа на мърсисайдци. Само две минути по-късно отново Гакпо стреля отлично, но кълбото нацели десния стълб на вратата на гостите.

Все пак Гакпо вкара втория си гол в мача в добавеното време, като затвърди убедителната победа на домакините.

В другата среща от Група Тулуза и Сент Гольоаз завършиха наравно 0:0, като французите ще са вероятно вторият отбор, който ще се класира напред.

Друг от фаворитите в турнира Рома завърши 1:1 като гост на Сервет и е на второ място в група G след изненадващия лидер Славия Прага /12/. И двата отбора обаче отиват напред.

Брайтън също се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. "Чайките" постигнаха ключова победа с 1:0 при визитата си на АЕК Атина в двубой от петия кръг на група B. Единственото попадение в срещата реализира Жоао Педро от дузпа в 55-ата минута. Така селекцията на Роберто де Дзерби оглави таблицата с 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ - Група А Фрайбург - Олимпиакос 5:0, Бачка Топола - Уест Хям 0:1.

Група B - Марсилия - Аякс 4:3 /  Нидерландците са пред отпадане/

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай