Ливърпул опита чудо в Бергамо, но не успя/РЕЗУЛТАТИ/

Червените спечелиха минимално реванша в Аталанта

Ливърпул опита чудо в Бергамо, но не успя/РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

След неочакваната и тежка загуба преди седмица /0:3/ от Аталанта в Англия, Ливърпул опита реакция в реванша в Бергамо. Но стигна само до успех с 1:0, което прати тима от Бергамо на полуфиналите в турнира Лига Европа.

Двубоят започна отлично за Ливърпул, които много рано стигнаха до гол. Салах върна надеждите на гостите за обрат с попадение от дузпа в седмата минута.

Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Руджери. Това попадение притесни тима на Гасперини и "червените" бързо стигнаха до нова възможност. Диас бе изведен от Гакпо, но намеса на вратаря Мусо предотврати гола.

Малко преди почивката Салах пропусна невероятна възможност да удвои аванса на Ливърпул. Той бе изведен великолепно от Гакпо и излезе сам срещу вратаря. Египтянинът опита да прехвърли Мусо, но не уцели вратата и пропиля отличен шанс. Аталанта отговори попадение на Коопмайнерс, което не бе зачетено поради засада.

В началото на втората част бергамаските стигнаха до опасна ситуация пред Алисон след пореден пробив на Дзапакоста, който създаваше много проблеми на защитата на гостите. Ударът на Едерсон обаче не затрудни особено вратаря на мърсисайдци.

"Червените" пропуснаха нова възможност в 55-ата минута. Тогава Гакпо бе изведен зад защитата. Нидерландецът бе в трудна позиция и не успя да стреля, последва комбинация и нейния край удар на Салах, но той бе в засада.

След час игра Ливърпул сякаш спря да вярва, че обратът е възможен и домакините доста по-успешно се противопоставяха на всякакви опити на съперника за атака. В същото време тимът на Гасперини организира на няколко пъти добри атаки.

Те обаче завършваха с грешка при последното подаване или със слаб удар. Коопмайнерс стреля при една от тях, а в друг случай Скамака завърши нападението с неточен изстрел.

Рома също стигна полуфинал, като победи с 2:1 Милан в голямото италианско дерби в турнира. В първата среща римляните също спечелиха с 1:0.

РЕЗУЛТАТИ

ПАОК - Брюж 0:2, Фиорентина - Виктория Пилзен 2:0, Лил - Астън Вила 2:1.

Брюж, Фиорентина и Астън Вила се класират на полуфиналите в турнира Лига на конференциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай