"Левски" размаза "Нефтохимик", зимува трети

"Левски" размаза "Нефтохимик", зимува трети  | StandartNews.com

Сливен. "Левски" разгроми "Нефтохимик" с 6:1 в последния си мач от 23-я кръг на "А" група за 2013 г. С големия успех при гостуването си на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен "сините" се надъхаха преди дербито за Купата на България в четвъртък срещу вечния съперник "ЦСКА". Вчера „червените" също отбелязаха голяма победа в шампионата, след като надиграха "Любимец" със 7:0.

Днешната победа осигури третото място на "Левски" преди зимната пауза с 43 точки, като се нареди след отборите на "Литекс" и "Лудогорец" и на една точка пред момчетата на Стойчо Младенов. Герой на мача стана Гари Родригес, който изработи два гола и две асистенции.

Двубоят започна на бързи обороти. Още в 6-тата минута "Левски" откри резултата след заучено положение от фаул в полза на столичани. Гари Родригес стреля по земя покрай стената, а Старокин реализира с добавка за 1:0.

В 15-тата минута падна и второто попадение за "Левски", реализирано от Макриев, а класическият резултат бе оформен в полза на „сините" в 33-та минута, когато Вутов изведе Макриев, който излезе сам срещу вратаря Петър Денчев, вкара за 3:0.

Втората част започна по-мудно, а следващият гол в мача падна в 71-та минута и бе дело на Гари Родригес. 2 минути по-късно след центриране на "Нефтохимик" топката се удари в Алехандро Перес, който си отбеляза автогол за 1:4.

Гари Родригес обаче бе точен от дузпа за 5:1 в 78-мата минута, а в последната минута от редовното време падна и шести гол във вратата на домакините. Пробив на Нуно Пинто отляво, последва центриране, а Илиян Йорданов засече с глава за 6:1.

След тази победа "Левски" има актив от 43 точки на 3-та позиция, докато Нефтохимик остава предпоследен с едва 12 пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай