"Левски" БУШ-онира "ЦСКА-София" с 2:0

"Левски" БУШ-онира "ЦСКА-София" с 2:0 | StandartNews.com

"Левски" се събуди. "Сините" удариха ЦСКА с 2:0 в първия полуфинал за Купата на България на националния стадион "Васил Левски". Така тимът на Делио Роси вече е с единия крак на финала, тъй като "Левски" бе символичен гост в мача и има две попадения на чужд терен.

В герой за "сините" се превърна бившият играч на "червените" Серджио Буш. Той избухна с по един гол в началото на двете полувреме. Първо голаджията засече центриране на Габриел Обертан в 7-ата минута. След това ЦСКА се опита да отговори, но този път не се получиха нещата за "червените". Единственият активен в техния отбор Ервин Джеси имаше нещастието да се контузи, а освен това той бе изведен от стадиона с линейка. За съжаление лекарите имат съмнения, че глезенът на играч е счупен.

В началото на втората част Буш вкара и втори гол за "Левски". Отново Обертан бе асистент, а този път Серджио реализира с глава. Буш можеше да забие и хеттрик, но нацели гредата, а след това още веднъж тя спаси ЦСКА.

До края ЦСКА отново се опита да отговори, но няколко пропуска направиха Рафаел Енрике и Хеан Бланко. Трябва да се отбележи и, че "червените" бяха без титулярите си Фернандо Каранга, Кирил Десподов, Станислав Манолев и Жеферсон.

Така "Левски" има огромен аванс преди реванша, който е на 25 април отново на националния стадион "Васил Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай