Петък,

"Левски" събира пари за нова вноска към НАП

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Месец юли е към своя край, а Левски виси сериозно с вноската към НАП. До момента в дарителската сметка има едва 38 891 лв. от необходимите 104 109 лв, пише "Меридиан Мач". 

Това е едно от най-важните плащания за "сините", които са длъжни да спазват споразумението за разсрочване, което сключиха с НАП. 

В противен случай хазната има право да поиска клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Новото ръководство прави всичко възможно да договори ново споразумение, с което сумата да спадне.

Междувременно председателят на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов бе избран за член на Управителния съвет на футболен клуб Левски. Заедно с него влизат журналистът Ивайло Цветков-Нойзи, бившият политик Минко Герджиков, бившият финансов директор на Левски Константин Баждеков и настоящият изпълнителен директор Павел Колев.

"Първото нещо, което утре ще направим, е среща на управителния и наздорния съвет с част от организираните привържениците на Левски. Целта е всички да се обединим с идеята да подпомогнем финансово Левски, докато нещата се стабилизарат и се намери генерален спонсор. В никакъв случай привържениците не могат да бъдат основен спонсор. Опитваме се, водят се разговори с различни фирми за подпомагане на Левски. В момента няма финансова помощ от никъде. Състоянието е такова, каквото е от последните дни, седмици и месеци. Може да има и други играчи, които ще напуснат. И това не е тайна за никого. В исторически план не за пръв път Левски се опитва да гради и клуб и отбор почти от нулата. Това е най-тежкият момент в историята на Левски. В съблекалнята ще преобладават български момчета, момчета от нашата школа, които по-добре ще се приспособят към ситуацията. При чужденците ситуацията е различна, нагласата им е различна. За тях Левски е една част от техния професионален път. Ние ще направим всичко, което е по-силите ни, за да спасим Левски. Не визирам себе си, а цялата левскарска общност Левски да не стигне до фалит. Може да се каже, че Левски е на крачка от обявяването в неплатежоспособност. Мисля, че ще се намери изход. С усилията, които всички полагаме, ще се опитаме да извадим клуба от най-тежката ситуация в неговата история", каза Илия Христов. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички