Левски Лукойл смачка Рилски спортист

"Сините" останаха единствените непобедени

Левски Лукойл смачка Рилски спортист | StandartNews.com

Левски Лукойл остана единствения непобеден тим от началото на сезон 2018/19 в Националната Баскетболна Лига. Тази вечер момчетата на Тити Папазов се наложиха като домакин на Рилски спортист (Самоков) със 105:84 (22:23; 32:18; 25:24; 26:19) в двубой от VII кръг, който се игра в столичната зала „Универсиада“ и бе изгледан от легендарния треньор Пини Гершон. Христо Захариев беше най-полезен за победителите и приключи с "дабъл-дабъл" - 22 точки и 10 борби, Патрик Рембърт също се отличи с двойни показатели - 19 точки и 10 асистенции, а Миливое Мийович приключи със 17 точки.
Джейлън Дженкинс вкара 21 точки за самоковци, а Мартин Маринов добави 16 точки.

Първата четвърт на двубоя премина равностойно, а след 10 минути игра баскетболистите на Рилски спортист имаха преднина от една точка – 23:22.

През втората част Левски тотално унищожи Рилецо. "Сините" се възползваха от факта, че играчите в подкошието на съперника натрупаха лични нарушения, което обърка играта на самоковци, а под другия кош Рембърт и компания бяха безпощадни и на почивката столичани вече водеха с 13 точки – 54:41.

В началото на второто полувреме гостите от Самоков бяха по-концентрирани, а Маринов, Георгиев и Дженкинс бяха безпогрешни и стопиха изоставането на тима си до шест точки – 54:60. Случващото се в тези минути принуди Тити Папазов да вземе прекъсване, а веднага след това Рембърт, Аврамов и Мийович бяха точни от зоната за три точки и Левски Лукойл отново се откъсна с двуцифрен аванс, който се запази до края на периода – 79:65.

Заключителните десет минути започнаха добре за гостите след точни стрелби на Бозов и Дженкинс за 70:79, но това бе всичко по-интересно в мача. В оставащото време домакините от Левски Лукойл контролираха напълно събитията на терена, като не оставиха никакъв шанс на съперника си да помисли за обрат и спечелиха със 105:84

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай