Legion Run провокира хиляди души с водопад, кал и лед

Legion Run провокира хиляди души с водопад, кал и лед     | StandartNews.com

Водопад, бодлива тел, кал, лед... уикендът за любителите на obstacle индустрията у нас бе повече от вълнуващ. Пет километрово трасе с 20 предизвикателни препятствия посрещна участниците в третото поредно издание на Legion Run у нас. Напливът от желаещи да участват бе рекорден, което пролича с километричните колони от коли, пътуващи към Панчарево преди започването на събитието.

Тази година близо 90% от препятствията бяха обновени или напълно нови и родните фенове за първи път се сблъскваха с тях. Легионът подложи участниците на сериозни предизвикателства, от които най-атрактивни и чакани в жегата, разбира се, бяха водните. Дълго чаканият водопад Black Ram Spout бе обявен предварително като едно от даващите сериозна заявка предизвикателства на трасето и опредено оправда очакванията. Самото препятствие бе един от гвоздеите и предизвика участниците, които искат да преминат трасето докрай, да се изкатерят по мрежа от корабни въжета, срещайки отпора на падащите студени води на водопада. Уникалната за Legion Run България атракция има аналог и в шотландските obstacle състезания, които се организират край езерото Лох Нес.

Въпреки жегата, броят Легионери тази година бе рекорден. Над 2700 души се включиха в събитието, за да тестват издръжливост и силен дух, а още толкова бяха хората във фен зоната, които бяха дошли за да снимат и подкрепят отборите. По регламент на всеки 20 минути от старта тръгваха групи от 175 души, сформирани от няколко тематични отбора. Отборното бягане през препятствия е замислено именно, за да предизвика тялото и ума в справянето с трудни моменти и работата в екип. На финала всички бяха забравили своите задръжки и въпреки драскотините, калта и умората, бяха силно мотивирани, много усмихнати и нахъсани за още. Именно това прави Legion Run наистина едно от най-чаканите и различни събития не само в България, но и в редица други страни из Европа.

Вижте видео от надпреварата:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай