Куман остава начело на Барселона - какво следва за “каталунците”?

Цялата футболна аудитория е вперила поглед в телевизора, проследявайки събитията от Европейското първенство

Куман остава начело на Барселона - какво следва за “каталунците”? | StandartNews.com

В този момент цялата футболна аудитория е вперила поглед в телевизора, проследявайки събитията от Европейското първенство. Наред с феновете пред екрана, и залагащите, а и самите букмейкъри стабилно са се активизирали. Още сега дори в този линк за Бет 365 можете да намерите всевъзможни опции да заложите на някой от предстоящите двубои, а защо не и да поставите дългосрочен залог за краен победител в голямата надпревара.

Но докато текат мачовете между националните отбори по футбол от Европа, не малко са и раздвижванията сред клубните тимове. Поредната голяма новина, например, е че след дълги колебания и сериозни преговори настоящият треньор на Барселона, Роналд Куман взе окончателно решение за това дали остане на поста си. Съмненията относно продължаването на договора му с каталунците, между другото, бяха двустранни. От една страна, Куман имаше значителен брой условия и несъгласия по повод управлението на отбора, но от друга страна – напълно възможно бе президентът Жоан Лапорта все ще да изпитва горчивия вкус от недотам доброто представяне на Барса за последната една година.

Напомняме ви, че под ръководството на Куман каталунците съвсем наскоро загубиха от Селта с 1:2. С тази загуба на практика Барселона изгуби и последния си шанс за голямата титла на местното първенство Ла Лига. Това обаче съвсем не бе единственото поражение от страна на треньора на каталунците. Няколко месеца по-рано, Барса отпаднаха от осминафиналите на Шампионската лига от ПСЖ. В числово отношение отборът на Каталуня също не се представя кой знае колко добре през последната година. Под ръководството на треньора Куман отборът регистрира едва 34 победи от общо 54 мача, като загубите са цели 11.

В крайна сметка обаче преговорите доведоха до превес в полза на Куман. Но треньорът сподели, че ще остане в клуба при някои важни условия. Същественото сред тях е възможността за повече шансове за намеса в определянето на трансферите за предстоящия сезон. Съвсем открито Куман споделя на Лапорта, че мнението на треньора на клуба за привличане на нови футболисти в отбора по презумпция следва да се търси и взема на предвид много по-често и с висок интензитет на важност.

Междувременно и що се касае до последните трансфери към и от Барса, станаха ясни някои от промените, които скоро ще видим в каталунския тийм. От щаба официално потвърдиха, че са на път да подпишат договори за привличане на нови хитови футболисти, които в момента са във фаза на свободен трансфер. Става дума за холандския футболист Мемфис Депай . Той вече неколкократно сподели в официални интервюта, че е повече от ентусиазиран да играе за каталунците и то именно под ръководството на Куман. От друга страна, за съжаление преговорите с Джорджино Вайналдум не постигнаха никакъв успех. Халфът на Ливърпул беше на крачка да подпише договор с Барса за срок от 3 години, тоест до лятото на 2024-та година. в последният момент обаче нещата са се объркали. В крайна сметка, Джорджино Вайналдум премина официално към ПСЖ. В коментара си относно преговорите с каталунците Вайналдум сподели, че е меко казан разочарован. Той заяви, че от Барселона са били уклончиви, съвсем неконкретни и постоянно оттеглящи първоначално потвърдените от него искания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай