Култов левскар заложи на ЦСКА за дербито

Какво прогонзира Петър Курдов

Култов левскар заложи на ЦСКА за дербито | StandartNews.com

Легендарният голмайстор на Левски от миналото Петър Курдов даде своето мнение и очаквания пред Спортайв за днешното Вечно дерби.

Ето част от него;

"Обикновено няколко човека взимаме отношение когато наближи дерби.  Започваме да се повтаряме. Простата причина е, че за всеки мач между Левски и ЦСКА всеки един играч от стартовата единадесеторка трябва да си дава сметка какъв заряд има този двубой. Аз няма да съм по-различен от останалите колеги, които изразяват мнението си за дербито.

Ще оставим настрана някои недостатъци. В такъв мач всеки ще иска да се докаже. Ако не даде 100% от това, което може, значи няма място в отбора. Едно е да играеш срещу някой отбор от провинцията, а друго е да се изправяш на пълен стадион в мача на сезона.

Левски няма такъв изявен лидер, който да грабне нещата – да подвиква, да ги настройва, да е обединител и т.н. Вижда се най-различна смесица от най-различни футболисти, от които очевидно някои не знаят къде са попаднали. Не знаят и какво значи Левски за българите.

ЦСКА буквално сгазиха Локомотив Пловдив – бой по всички части на терена и резултатът беше красноречив. Според мен, ако бяха вкарали и дузпата, разликата можеше да стане 5-6 гола.

Имам обаче известни опасения. ЦСКА имат по-добри изпълнители от Левски в момента. Гриша Ганчев плати пари за тези играчи, докато нашите са свободни агенти. Това е разликата. Поради тази причина казвам, че футболистите в отбора е нужно да знаят за какво се изправят в дербито, какви са им целите. Както се казва: „Ден година храни“.

Футболът е интересен точно, защото един път побеждаваш, а друг път губиш. Не се знае какво ще се случи. Дербито може да изстреля нашите футболисти на върха, но може и да ги свали много ниско долу.

Иначе желая от все сърце Левски да победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай