Кошмари в "Ботев" от руска ракета

145 отрови във въздуха чакат "Левски" в Павлодар

Кошмари в "Ботев" от руска ракета | StandartNews.com

Руската ракета "Протон-М" изправи на нокти Станимир Стоилов и щаба му. Треньорите и шефовете на "Ботев" се притесняват за здравето на играчите, стана ясно преди отпътуването им за Казахстан.

"Канарчетата" се отправиха късно снощи за Виена, откъдето хванаха самолет за Астана. Там утре от 16,00 часа българско време излизат срещу едноименния местен тим. Последните новини около аварията в Байконур стресираха българите. Ракетата, която не успя да изкара три навигационни сателита "Глонасс-М", се е разпаднала във въздуха веднага след изстрелването. Отровни вещества от експлозията и отломките са попаднали във водата и почвата, алармираха вчера медиите в Казахстан. "Не знаем какви мерки са взели там, но нещата звучат доста неприятно", коментираха "канарчетата". Те се стягаха и за евентуално "топло" посрещане пред хотела, след като казахстанските медии надъхаха феновете на "Астана" като за бой.

"Левски" също не го чака по-розова обстановка. "В "Иртиш" може и да нямат милион за премия, но имат други оръжия", коментираха местните фенове. Те публикуваха извадка на областната управа, която показва бум на ракови заболявания в града. За последната година са регистрирани 1700 нови случая. Вина за това имат заводите в Павлодар. Те изхвърлят във въздуха 145 различни отрови. Сред основните нарушители са завод за алуминий и такъв за електролиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай