Кошлуков развъртя метлата, Фродо аут

Витомир Саръиванов напуска БНТ, спортът поема Сашо Йовчев

Кошлуков развъртя метлата, Фродо аут | StandartNews.com

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков продължаа със съкращенията заради скъпите предавания, огломния щат и  сметките на телевизията,  които са на червено.

Конфликт на интереси е сложил край на кариерата на Витомир Саръиванов, твърди "Уикенд". Фродо, както открай време наричат Саръиванов заради приликата му с главния герой от „Властелинът на пръстените”, си тръгна едва година след като стана шеф на спорта в държавната медия. Неговото място заема дългогодишният спортен журналист Сашо Йовков, който твърди, че колегата му не е уволняван, а си е тръгнал след изтекъл договор.

Според седмичника обаче причина за раздялата на Кошлуков с Фродо е шоуто „Спортисимо”, което се излъчваше в обществения ефир, а Саръиванов бе негов продуцент, което означава, че е прибирал допълнителни пари към заплатата си за всеки излъчен епизод. 

Спортното предаване, въпреки ниския си рейтинг, разполагало с близо 5000 лева на предаване. То бе свалено от ефир, а за да му намерят място на Фродо, трябваше да уволнят някой друг, твърдят запознати.

Миналото лято Вито се раздели с bTV след като две години бе един от шефовете на спорта там. Преди това работеше и в Нова телевизия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай