Хаитянски звяр вкара за ЦСКА София, гарантира първото място

ЦСКА е начело в класирането с 4 точки повече от втория Лудогорец

Хаитянски звяр вкара за ЦСКА София, гарантира първото място | StandartNews.com

Отборът на ЦСКА София прибави поредни три точки към актива си след победа над Септември с 1:0 в среща от 21-ия кръг на efbet Лигата.

Дюкенс Назон, известен с прякора си Хаитянският звяр, вкара единствения гол в края на първата част и затвърди отличната форма, в която се намира от началото на пролетния полусезон. Нападателят от Хаити има четири гола и две асистенции в първите три мача на "червените" през пролетта.

ЦСКА е начело в класирането с 4 точки повече от втория Лудогорец, който във вторник гостува на Левски. Септември е 13-и с 16 точки.

"Червените" видимо подцениха съперника и през първата част играчите на Светослав Петров затрудниха максимално лидера в класирането и имаха по-добри ситуации за гол.

Мартин Петков можеше да откри резултата в 14-а минута, но не успя да засече центриране на Мартин Стоянов.- Малко по-късно Димитър Костадинов се озова на стрелкова позиция, но вратарят на ЦСКА Густаво Бусато се намеси решително и предотврати попадение в мрежата си.

Три минути преди края на първата част ЦСКА поведе с попадение на Дюкенс Назон, което породи полемики. Септемврийци извади топката в тъч, за да се окаже медицинска помощ на паднал техен съотборник. Капитанът на "червените" Юрген Матай изпълни бързо страничното хвърляне и изведе Назон сам срещу вратаря и хаитянинът хладнокръвно прати топката във вратата.

С гол аванс, ЦСКА контролираше мача през втората част и беше близо до втори гол в 78-а минута, когато Гарсес центрира за влезлия като резерва Браян Морено, който с глава уцели напречната греда, а при добавката друга резерва - Жеферсон, не намери целта.

В последната минута Мартин Петков получи хубав пас фронтално срещу вратата на ЦСКА, но Християн Петров застана добре с тяло и парира опасността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай