Катеричката Кипи е талисман на ЕВРО 2015 по лека атлетика

Катеричката Кипи е талисман на ЕВРО 2015 по лека атлетика | StandartNews.com

Катеричката Кипи да бъде талисман на Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига, което ще се проведе през юни в Града на липите.

Това реши единодушно специалната комисия с председател зам.-кметът на общината Иванка Сотирова след обсъждане на повече от 30 постъпили предложения. „На всички заралии, разхождайки се в парк Аязмото, неведнъж ни се е случвало приятно да ни изненада пъргава, скоклива катеричка. Мислим, че ако тази пъргавелка слезе от парка на нашия стадион и стане талисман на първенството, ще създаде приятна спортна атмосфера и ведро настроение сред състезатели и зрители", пишат в писмото си авторите на предложението от народно читалище „Димитър Наумов-1908'' в старозагорското с. Преславен. До седмица трябва да бъде изработен и графичен проект на катеричката Кипи, който ще бъде представен официално.

Както е известно, европейският шампионат по лека атлетика на отборите от Втора лига ще се проведе на 21 и 22 юни на градския стадион "Берое". В него ще участват България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. Най-добрите лекоатлети в 40 дисциплини от тези 8 отбора ще си оспорнат медалите под Аязмото. В състезанието ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро - 2016. Българските участници ще бъдат определени на държавния шампионат в началото на юни.

Стара Загора домакинствава изключително успешнно Балканския шампионат за мъже и жени през 2013 година, а през миналага година възроди традиционният атлетически турнир "Самарско знаме", припомнят организаторите от Българската федерация по лека атлетика, община Стара Загора,и спортният клуб по лека атлетика „Берое". И са убедени, че Градът на отново ще заслужи поздравления като перфектен домакин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай