Камелия Дунавска изведе Турция до историческа титла

Ансамбилът на комшиите спечели златото от Евро 2020 в Киев

Камелия Дунавска изведе Турция до историческа титла | StandartNews.com

Ансамбълът на Турция, воден от Камелия Дунавска, спечели историческа европейска титла на шампионата в Киев. Отборът на южната ни съседка завоюва златото в смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки с оценка от 31,150. Втори останаха момичетата от Украйна със същата оценка, но по-лош компонент на изпълнение. Трети се нареди тимът на Азербайджан, който бе оценен с 30,650. Щабът на Мариана Василева подаде контестация, която обаче бе отхвърлена.

Ансамбълът на Украйна също спечели първата си европейска титла, триумфирайки на финала с пет топки на шампионата на Стария континент в Киев. Петорката на домакините, която допусна груби грешки в многобоя, грабна златото с оценка от 35,350 точки. Втори останаха шампионките в многобоя от Израел с 34,450, а трети са естонките с 32,800. Това е първи медал за Естония от Европейско първенство по художествена гимнастика. 

Заради коронавируса в надпреварата при ансамблите участваха само шест отбора. Българският тим, воден от Весела Димитрова и Михаела Маевска, се отказа от състезанието след положителна проба за коронавирус сред момичетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай