Камата: С характер и хъс всичко се постига

Стоичков се включи в онлайн среща, организирана от асоциация "Докосни Дъгата"

Камата: С характер и хъс всичко се постига | StandartNews.com

Христо Стоичков проведе онлайн среща с деца по случай Световния ден на борбата с диабета. Събитието бе организирано от асоциация "Докосни Дъгата" и в него шанс да зададат своя въпрос имаха деца и младежи с диабет Тип 1.

Основна цел на инициативата бе момчетата и момичетата да бъдат мотивирани да се хранят здравословно, да водят активен начин на живот и да получат отличния пример на Стоичков за това как да преследват мечтите си и да растат като активни и качествени членове на обществото ни.

Събитието се проведе в онлайн формат поради пандемията от коронавирус и с оглед спазването на противоепидемичните мерки в страната.

По време на срещата децата чуха много ценни съвети и житейски уроци от Камата, като през цялото време имаха възможност да му задават и въпроси относно книгите "Христо Стоичков. Историята" и "Историята на Стоичков за деца". Модерният ляв сподели пред малчуганите интересни факти както за клубната си кариера, така и за миговете, в които е носил фланелката на националния отбор. Разказа за детските си години, за треньорите, идолите, индивидуалните успехи и любовта си към България.

Стоичков отбеляза, че като дете винаги е следвал мечтите си, а неговият характер му давал сили да не се отказва в трудните моменти.

Най-успешният футболист на България не пропусна да подчертае и важната роля на семейството и приятелите по пътя към успеха.

"Винаги съм следвал това, което съм искал да постигна в моя живот. Постигнах детските си мечти, но има една несбъдната мечта за мен и моите колеги от 1994 година – да достигнем до финал на световно първенство, защото бяхме ограбени от един френски съдия. Не обичам да казвам думичката "аз", защото е много неподходяща. Винаги казвам моето семейство, моите приятели, моите съотборници, моите колеги, моите фенове. Без тях няма как да постигнеш нищо в живота. И без родителите си. Горд и щастлив съм, че успях да следвам мечтите си и да ги сбъдна", сподели Стоичков.

Той пожела на всички деца също да се борят за мечтите си, да не се предават в трудните моменти и обеща, че винаги ще им помага и те могат да разчитат на подкрепата му. "С характер и хъс всичко се постига!", увери ги той, предаде bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай