Как украинец напсувал Сър Алекс по погрешка

Съотборници прецакали Андрий Канчелскис

Как украинец напсувал Сър Алекс по погрешка | StandartNews.com

Майтапите с чужденците в един отбор не са само в България. За един куриозен в Англия разказва в биографичната си книга Андрей Канчелскис. Трансферът му в Манчестър Юнайтед става факт през 1991 година, като скоро след преминаването си на „Олд Трафорд“ Канчелскис прави нещо, което едва ли някой друг някога се е осмелявал да направи. Според бившия футболист тогавашните му съотборници в Юнайтед злоупотребили с лошия му английски, като му спретнали номер, чрез който Канчелскис обидил легендарния Фъргюсън.

"Чуждестранните футболисти в отбора винаги ги учат да псуват. Видях това с бразилските играчи, когато бях треньор в Русия. Мен също ме научиха как трябва правилно да комуникирам с треньора на Манчестър Юнайтед", коментира бившият халф, цитиран от Daily Mail.

"При една от първите ми срещи с Фъргюсън, когато се засякохме в коридора на клубната база, той ми каза: "Андрей, как си?". Аз му се усмихнах и казах: "Майната ти, шотландско копеле". В този момент Фъргюсън спря на място като вкаменен, но след това започна да се усмихва, когато чу смеха, разнасящ се по коридора. А аз стоях в недоумение", допълва бившият футболист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай