Изненада! Славия шокира Лудогорец в Разград

В двубой от 18-ия кръг на футболното ни първенство

Изненада! Славия шокира Лудогорец в Разград | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на Славия победи с 3:2 Лудогорец в Разград, в двубой от 18-ия кръг на футболното ни първенство и записа третия си пореден успех. 

В началните 20 минути играта се водеше основно в централната част от терена, а след точно половин час Галин Иванов изведе Денислав Александров, който подаде остро на първа греда и Франко Русо си вкара автогол в опита си да изчисти топката.

Три минути след това Рик Джонатан стреля високо над вратата, пазена от Светослав Вуцов.

В 42-ата минута защитата на "белите" не се намеси добре при центриране и Рик Джонатан възстанови равенството след удар от дистанция и закъсняла намеса на Вуцов.

Славия започна по-силно второто полувреме. В 47-ата минута Емил Мартинов изведе Денислав Александров, който центрира към Мартин Сораков и той с глава реализира втория гол за „белите“.

Седем минути след това Ертан Томбак пусна за Александров в наказателното поле. Крилото комбинира с капитана Галин Иванов, който не пропусна да се разпише с удар от съвсем близко разстояние, след което да покачи аванса на "белите".

В 65-ата минута Аслак Фон Витри стреля от малък ъгъл, но Светослав Вуцов внимаваше и се справи с опасността.

Две минути по-късно шампионите се върнаха в двубоя с попадение на Кайо Видал, който беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани след подаване на Сон.

В 72-ата минута Квадво Дуа с глава не успя да затрудни Светослав Вуцов.

Славия има актив от 20 точки, изкачи се на 11-то място с 20 точки и продължи силното си представяне след повторното завръщане на старши треньора Златомир Загорчич, докато шампионите са на трето място в Първа лига с 36 точки, пише БНР.

Успехът е първи за "белите" срещу разградчани от септември 2021 година.

Двубоят между двата отбора трябваше да се играе в неделя, но тежките зимни условия в Североизточна България отложиха мача с 24 часа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай