Изхвърлиха от шаха скандалния Боби

Ще съдя федерацията, закани се благоевградчанинът

Изхвърлиха от шаха скандалния Боби | StandartNews.com

София. Българската федерация по шахмат изхвърли от редиците си благоевградския състезател Борислав Иванов, който бе в основата на много скандали у нас и по света през последната година. В последния от тях той се "прочу" в Испания.

На турнир в Ла Мата (Исп) нашият ФИДЕ майстор бе изгонен от надпреварата малко преди нейния край. Участници в състезанието, пожелали анонимност, съобщиха пред специализирания сайт "ChessVibes", че Боби е заловен с жици по гърдите. Той е поискал да му бъде върната таксата за участие в размер на 40 евро, а организаторите са изпълнили това негово желание и дори са му дали компенсация от 50 евро.

"Цяла година търпях какви ли не атаки срещу мен, при това недоказани. Гросмайсторите така и не можаха да приемат, че успявам да съм на тяхното ниво и да ги побеждавам. Родната федерация през месец май ме наказа за 4 месеца от участия в състезания. Това бе пълен абсурд. А сега ме изхвърлят завинаги от спорта. Ще обжалвам това решение в съда. Вкарват си автогол", закани се Иванов. Той е категоричен, че нямат никакви доказателства срещу него за измами и ползване на нерегламентирана техника, а само подозрения. През лятото централата покани шахматиста в Спортната палата за провеждане на специализирани тестове с технически средства и детектор на лъжата. Той обаче не се яви. Сега Боби е решен да се докаже на треньорското поприще. Благоевградчанинът дава частни уроци по шахмат срещу 10 лева на час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай