Ивет ще бяга и във финала на 100 м в Амстердам

Ивет ще бяга и във финала на 100 м в Амстердам | StandartNews.com

Блестящото представяне на Ивет Лалова-Колио на 23-ото европейско първенство по лека атлетика в Амстердам продължи и днес. След като вчера спечели сребро на 200 м днес Ивет без проблеми се класира и за финала на 100 м. Преди минути тя победи в полуфиналната си серия с 11,26 сек и така в 22,45 ч (бъл.вр) тази вечер тя ще бяга в битката за медалите. Евроспорт предава пряко Евро 2016.

"Умората е много. Не е нормално спринтът на европейското да е само в три дни, а американците да си правят квалификацията за олимпиадата в 10 дни. Пистата в Амстердам е мека и създава усещане, че не се изморяваш, но после... може да ти изграе лоша шега", коментира Ивет след полуфинала. Днешният финал на 100 м е трети пореден за нея на Европейско на открито. През 2012-а в Хелзинки тя спечели титлата, а през 2014-а в Цюрих зае пето място.

Втората ни представителка в полуфиналите Инна Ефтимова завърши седма в първа серия с 11,85 сек и не намери място във финала.

„Контузих се. На 50-ия метър разтегнах – там, където ме болеше в последните дни, каза през сълзи Инна след полуфинала. – Много ме е яд, дори имах шанс за финал. А най-много боли за Олимпиадата. Бях толкова близо до нормативите. Може би тук не трябваше да бягам 200 м. Натоварих се".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай