Ивет Лалова се класира на полуфиналите в Пекин

Ивет Лалова се класира на полуфиналите в Пекин | StandartNews.com

Силното представяне на Ивет Лалова-Колио на световното първенство по лека атлетика продължи и днес със сериите на 200 м. Красавицата от София излетя още от старта и завърши с личен рекорд за сезона от 22,54 сек. За последно Ивет бе бягала с 0,03 сек по-бързо на 17 юли 2004-а в Мадрид. От общо 49 атлетки участвали в сериите Лалова-Колио постигна 4-о време. Първа е Дина Ашър-Смит (Вбр) с 22,22 сек (личен рекорд).

"Ако знаех, че съм ан 3 стотни от личния си рекорд да бях бягала докрая силно, каза с усмивка българката след финала. - Целта ми беше да бягам колкото да продължа напред, но не го усетих толкова бързо. Според моя треньор Бономи 200 м е моята дисциплина и аз трябва да бягам под 22 сек. Той обаче не знае как се бяга под 23 сек, а камо ли под 22".

В първа полуфинална серия утре от 14,35 ч (бъл.вр) Ивет ще е в серия със силните Елиане Томпсън (Ям - 22,10 сек за 2015-а) и Санди Макгрон (САЩ- 22,08 сек). Напред от трите серии се класират първите две във всяка и двете най-добри времена от останалите. Една от големите звезди Вероника Кембъл-Браун (Ям) трепери до последно да не я дисквалифицират, защото се класира на полуфинала, като първа в серията си, но пък се видя явно, че бяга няколко метра в съседния коридор, което е нарушение на правилника.

При мъжете защитаващият титлите си на 200 м от Берлин, Дегу и Москва Юсейн Болт (Ям) почти спря на полуфинала, но по спечели с личек рекорд за сезона от 19,95 сек. Основният му съперник, както и на 100 м Джъстин Гатлин (САЩ) и тук както и в късия спринт бе №1 на полуфинала - 19,87 сек. Втората голяма битка в Пекин между двамата е днес от 15,55 ч (бъл.вр).

Изненадващо титлата в хвърлянето на копие спечели трениращият във Финландия кениец Джулиас Йего с най-добро постижение в света за сезона от 92,72 м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай