Ивайло Петев иска и "Локо" (Сф) в елита

Ивайло Петев иска и "Локо" (Сф) в елита | StandartNews.com

"Локо" (Сф) също трябва да се върне в елита, освен "Литекс" и ЦСКА. Това обяви селекционерът Ивайло Петев. Както е известно, БФС отсвири "железничарите" от проекта за новата "А" група, защото били в четвърта дивизия.

"Без тези отбори футболът страда", отсече националният селекционер Ивайло Петев. Спецът получи наградата за отбор номер едно за месец март. Националите си заслужиха приза с победите над Португалия и Македония. "Ако ще се прави Висша лига, за мен лично, ще е най-добре да е с 16 тима. Така ще имам по-голям избор", даде мнението си Петев за обсъждания нов вариант за родното първенство. Той обаче не скри разочарованието си от футбола в "А" група в момента: "Очаквах този сезон качеството на играта да бъде на по-различно ниво. Надявам се следващия да е по-добър". Той не пропусна да засегне и темата за националите, както и възможността нападателят на "Щутгарт" Борис Тащи да рита за нас. "Той ще бъде викнат в отбора. Първо обаче трябва да се оправят нещата документално", призна Петев и продължи: "Ще пращам повиквателни на футболисти с потенциал и желание за развитие. Вратата е отворена за всеки. Аз се радвам, че успях да покажа кой е верният път за развитие на тима".

Петев говори и за ситуацията с вратарите в националния. Николай Михайлов и Божидар Митрев, които са основните конкуренти на Владо Стоянов, изпаднаха в сериозна дупка на клубно ниво. Николай е безработен, а Митрев е резерва в молдовския "Шериф". "Притеснен съм за Николай. Той е сред добрите ни вратари. Дано си намери отбор лятото. Владо и Божидар си разделиха по един мач и се справиха много добре", завърши селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай