И Своге искат във Висшата лига

И Своге искат във Висшата лига | StandartNews.com

Сега не ми пука за промени, отсече Венци Стефанов

Проектът "Висша лига", който готви БФС може да се окаже пореден автогол за централата. Защото стоят въпросите - кой, как и по какви критерии ще участва в нея. От "Своге" обявиха, че са готови да подадат документи за нея, ако сметнат, че отговарят на изискванията, които ще бъдат издигнати. "Имаме стадион, приличен бюджет. Ако трябва ще сложим и осветление", коментираха от клуба, който се подвизава в ОФГ София-Запад. Според запознати подобни намерения имат и клубовете от Бургас.

Босът на "Славия" и член на Изпълкома Венци Стефанов пък заяви, че в момента не го е грижа за никакви Висши лиги. "Не ми пука. Това по-натам ще се коментира", обяви Стефанов пред "Стандарт". "Все още мисля за факта, че "Литекс" бе изваден официално от "А" група. Аз не съм им фен. Нито на тях, нито на Гриша Ганчев. Според мен и той има голяма вина за случилото се. Има си закони и наредби. Но най-вече ме е яд за тези 20-25 млади момчета - национали. Повечето от тях вероятно ще приключат с футбола. За това смятам, че и ние извършихме престъпление, спрямо тях", обяви Стефанов. "Не съм мислил дали да поканя някои от тези момчета. Ще видим", отсече още босът на "белите".

"Не сме обсъждали какво ще правим. Трябва да видим първо какво ще се предложи. Много неща се променяха, но виждате къде сме", коментираха от управата на "Берое". Според информациите новият проект е с цел да се върнат отново в елита, макар и с "Уайлд кард" "Литекс", "Локо" (Сф) и ЦСКА.

"Славия" дава АК47 в Полша

Антон Карачанаков ще продължи кариерата си в Полша, научи "Стандарт". Крилото на "белите", което е известно и като АК47, се представи силно през есенния дял от "А" група и към веднага бяха изпратени запитвания. Изглежда, че едно от тях е хванало окото на босът Венци Стефанов. Става въпрос за някой от водещите отбори на полското първенство. В момента Карачанаков все още в Анталия, където води подготовка с "белите". В близките дни обаче той ще си събере багажа и ще лети към Полша.

В същото време Стефанов е вдигнал ръце от Жереми Манзоро и Карлос Фонсека. Двамата все още се водят собственост на столичани, но не могат да бъдат продадени, защото са потънали вдън земя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай