Херо: Най-голямата ми грешка, е че напуснах националния

Херо: Най-голямата ми грешка, е че напуснах националния  | StandartNews.com

Наставникът на "Иртиш" Димитър Димитров призна в ефира на ТВ7, че най-голямата грешка в кариерата му е, че е напуснал националния отбор. Херо не пожела да коментира спекулациите, че ще смени Ивайло Петев начело на представителния ни тим, но обясни, че във футбола няма невъзможни неща.

"Няма да открия топлата вода като кажа, че в България много трудно се работи. Натискът срещу треньорите е огромен, тези, които имат собствено мнение, са недолюбвани от собствениците и са игнорирани да работят в нормални условия и клубове. Затова повечето наставници търсят варианти в чужбина. Човек трябва да търси място под слънцето", започна Димитров.

"От позицията, която имам, не мога да критикувам, а и не е коректно. Изключително болно е от отзвука, който идва за националния ни отбор в чужбина. Той е лицето и огледало за българския футбол и когато тези резултати са лоши, се отразява на нас. По този начин български треньори и футболисти по-рядко ще бъдат канени в чужбина", продължи той.

"Мачът с Норвегия бе изключително обиден. Поведението бе плахо, нямаше колектив. Норвегия не е по-голяма класа от нас, но видях дисциплиниран отбор, с ясна визия и философия и това им помогна да спечелят мача", каза още Херо

Относно това дали е възможно някой ден той отново да застане начело на представителния ни тим, той заяви: "Научил съм се във футбола да не казвам никога. Използвам случая пред г-н Вуцов, преди време, когато напуснах отбора, направих една от най-големите си грешки в своята кариера. Тогава се подведох на емоциите, тъй като имах желание да водя всекидневна работа", обясни Херо на присъстващия в студиото Иван Вуцов.

"Естествено, че следя случващото се в "Левски", но няма какво да кажа. Далеч съм от кухнята, далеч от всекидневните неща в клуба. Обидно е "Левски" да бъде в това състояние. Ако се търсят причини, винаги може да се намерят. "Левски" можеше да е по-нагоре в класирането, въпреки моментното състояние", коментира още Димитров.

"Пак се връщам и да кажа, че не съм казал една лоша дума срещу Георги, това че той го направи е отделен въпрос. Ако аз не съм искал да дойда в "Левски", още в началото щях да кажа, че нямам желание. Аз съм приел нещата на 100%, бяхме се договорили и правех селекция. Но в същото време ми бе показано по ясен начин, че не съм желан в "Левски". Всичко бе правено, за да ме унижат. А защо се получи този обрат? Хората в ръководството го знаят", каза Херо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай