Халф разтресе Турция с Путин

Халф разтресе Турция с Путин | StandartNews.com

Първият 1/16 финал в Лига Европа между "Фенербахче" и московския "Локомотив" (2:0) допълнително нажежи обтегнатата обстановка между Турция и Русия. След края на мача халфът на гостите Дмитрий Тарасов съблече екипа си. И стана страшно. Отдолу се появи юнашка фланелка с лика на Владимир Путин. Текстът под него гласеше: "Най-учтивият президент". Така той докара до лудост и без това подивелите фенове на домакините, които масово започнаха да освиркват и да псуват по Тарасов.

Веднага тръгнаха коментари, че футболистът и "Локо" ще отнесат сериозно наказание от УЕФА. И наистина - от централата обявиха, че ще разследват случая подробно. Самият Тарасов заяви на летището, че не е искал да предизвика истерия. "Това е моят президент. Уважавам го и реших да покажа, че винаги съм с него и съм готов да го подкрепя. Това, което беше написано на тениската, беше всичко, което исках да кажа", обяви той. "Идеята си беше моя и няма никаква политика в нея. Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано. Показах я чак след края на мача, когато отидох да поздравя нашите фенове. Носил съм я и преди, но на никого не правеше впечатление. Сега раздуват случая, защото мачът беше в Турция", добави още халфът, който преди срещата обяви в интервю, че това е само един мач и в него не може и дума да става за политика. Феновете на "Фенербахче" веднага заляха със заплахи Тарасов в социалните мрежи. Под снимките му "Инстаграм" турските ултраси псуват както него, така и съпругата му Олга.

Преди мача пък автобусът на "Локо" бе замерян с камъни по път към стадиона "Шюкрю Саръчоглу". "Пътувахме зад автобуса на отбора, съпровождаха ни сигурно поне 100 полицаи. Когато приближавахме стадиона, автобусът бе замерян с камъни. Това продължи около 20 секунди, преди полицаите да наизскачат от колите и да започнат да спират хулиганите," разказва кореспондентът на руския "LifeNews. От руското консулство благодариха на турската полиция за предотвратяването на повече инциденти.

В Русия скочиха на "патриота"

Щом Тарасов е такъв голям патриот, поне да беше спасил два гола във вратата на "Локо". Това заяви бившият защитник на московския гранд Игор Чугайнов след двубоя. "Дмитрий е опитен футболист. Не му отива. Да носи такива фланелки си е негова работа. Не дали е хубаво или лошо. Но на терена не го видях като патриот. Аз даже и не го забелязах да играе", ядоса се Чугайнов. Бившият президент на клуба Николай Наумов също се присъедини към това мнение. "Да носи тениската по улиците на Москва колкото иска. Но не и в Турция, и то на стадиона на "Фенербахче". По този начин той застрашава много хора. "Непрофесионално", заяви Наумов. Един от сегашните шефовете в "Локо" Алекс Ерунов пък си изми ръцете. "Ние бяхме високо в ложите и не съм видял тениската. Това е личен момент за футболиста. Съгласен съм, че така се създава напрежение, но аз нищо не мога да направя", добави Ерунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай