Г.Тодоров: До 2 дни е ясно кой остава в "Левски"

Трябва да направим боеспособен отбор, категоричен е треньорът на "сините"

Г.Тодоров: До 2 дни е ясно кой остава в "Левски" | StandartNews.com

Временният треньор на "Левски" Георги Тодоров говори днес пред медиите преди първата официална тренировка на тима за старта на новия сезон.

Наставникът коментира, че до четвъртък трябва да е ясно кои футболисти от настоящия състав остават в отбора.

„Вчера бяха 19. Казах им, че до сряда трябва да проведат разговор с ръководството и да изчистят ситуацията пред себе си. От четвъртък, който остане започваме сериозна работа. Не, че сега не е сериозна работа, но има медицински прегледи и футболистите трябва да си изяснят бъдещето си. Някои хора прецениха, че е по-добре да търсят другаде своята реализация. Трябва да мислим за отбора и за започването на първенството. Надявам се сега да е по-добре. Трябва да направим боеспособен отбор. Още е рано да говорим. Няма да може да стане само с млади. Ще трябват опитни хора, покрай тях младите да израстват. В крайна сметка изборът е на футболистите. За всеки мога да съжалявам, защото нямаме футболисти“, коментира Папазов.

„Ще се радвам, ако поставим добра основа и когато се нормализира финансовата ситуация, "Левски" да се радва на добър отбор. До четвъртък се водят разговори и не мога да кажа кой си тръгва. Решението, което ще вземат не е лесно. Не е лесно и решението на хората, които ръководят клуба. Трудно се намират средства. Много е трудно в този период. Надявам се да се намерят средства, за да започнем да изграждаме нещо. Абсолютно никаква цел не е поставена. Със Сираков имаме абсолютно покриване на критериите за футболистите, които трябва да имаме в "Левски". В клуба трябва да има стабилност по отношение на селекцията. В крайна сметка това не е добре за "Левски". И много други неща трябва да се променят и по отношение на договорите и др. В момента състоянието в съблекалнята е супер. Надявам се атмосферата да става по-добре. В разделен отбор на чужденци и българи не може лесно да се работи. Не може да се играе само с млади футболисти. Изгубихме 10 години да налагаме юноши. Ние използвахме това време да наложим млади футболисти. Съжалявам, защото минаха много добри млади момчетата. Като изключим първия мач за сезона, който е срещу добрия отбор на "Берое" имаме добра програма. Спешно имаме нужда от двама централни защитници. Ще съжалявам, ако пропуснем този шанс. Трябва да има търпение към момчетата, защото са млади. Те не трябва да изгорят. Има и такива, които казаха, че ще играят за "Левски" независимо от парите. Прави им чест. Ще видите в четвъртък от това кой ще остане“, каза още Георги Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай