Гришо тренира с Ноле, чака Надал в Пекин

Гришо тренира с Ноле, чака Надал в Пекин | StandartNews.com

Пекин. Тенисист №1 на България Григор Димитров тренира днес в Пекин с лидера в световната ранглиста Новак Джокович. От понеделник двамата ще участват в китайската столица в турнира от категория 500 на ATP.

"Здравей, Пекин", пише в профила на Гришо във Фейсбук, както и негова снимка от централния корт. Турнирът в столицата на Китай събира едни от най-добрите тенисисти, а там ще се проведе и поредната битка за първата позиция в ранглистата между Надал и Джокович. Освен тях, заявки за участие са подали още тенисисти като Ферер, Бердих, Хаас, Ваврника, Гаске, Изнър, Южни, Куери, Вердаско и Томич.

Гришо е в основната схема на турнира, а при тегленето на жребия попадна в долната половина. При късмет на корта Димитров може на срещне на полуфинала звездата Рафаел Надал който спечели турнира през 2005-а. На старта Гришо играе в понеделник срещу съперник от квалификациите. Във втория го чака №8 в схемата Джон Иснър или участващия с "уайлд кард" Ди Ву. В потока на Димитров са още Николай Давиденко, Пабло Андухар и шампионът в Пекин за 2011 г. Томаш Бердих. Ако Надал успее да стигне до финала на турнира, то той ще измести трикратният победител (2009, 2010 и 2012) в Пекин Новак Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай