Събота,

Гришо: Тенис, липсваш ми

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Тенисист №1 на България в историята Григор Димитров използва личния си профил в Instagram, за да отправи специално и много емоционално обръщение към последователите си. По всичко личи, че българският тенисист приема тежко липсата на състезания заради пандемията от коронавирус, която удари по спорта в целия свят.

Неяснотата от това, кога отново ще бъдат подновени състезанията кара спортистите в световен мащаб да изпитват сериозни трудности.

Ето какво сподели Григор Димитров:

“Дните си текат, но аз не мога да спра да мисля, колко ми липсва да се състезавам. Липсва ми подготовката, липсва ми шофирането до корта, липсват ми пеперудите в стомаха, когато чуваш името си на корта, когато се съсредоточаваш и чувстваш за минута, че светът спира да се върти и мислиш точно за този момент, възползвайки се от шанса да бъдеш точно там. Толкова много съм благодарен на този спорт, който ми даде всичко, за което някога съм мечтал (да, дори и разочарованията на моменти),но винаги ме е учил на нещо, което е отвъд спорта. Това ме предизвиква! Благодаря ти! Тенис, липсваш ми”, написа Григор Димитров.

“Благодарен съм на родителите ми, затова, че ме научиха на толкова ценни уроци в началото на живота ми. Трябваше да раста бързо, но в същото време да се уча как да прощавам, да обичам, как да бъда упорит и да се справям с всичко в живота с усмивка. Упоритост!

„Можем само да се поучим от това време и да излезем от него като по-добра версия на себе си. Да обичаме себе си и да бъдем мили един към друг”.

„Изпращам любов и подкрепа към всички вас. Ще преминем през това заедно”, завършва най-добрият български тенисист.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички