Гришо открива уикенд програмата на MAX Sport

В събота сутрин по MAX Sport 1 първата ни ракета излиза в четвъртфинален мач срещу Аслан Карацев

Гришо открива уикенд програмата на MAX Sport | StandartNews.com

 

  • В събота сутрин по MAX Sport 1 първата ни ракета излиза в четвъртфинален мач срещу Аслан Карацев

Григор Димитров ще открие уикенд програмата от вълнуващи събития по MAX Sport. Българинът ще излезе на четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Сан Диего срещу руснака Аслан Карацев в ранните часове на съботния ден. Двубоят е втори в програмата на късната сесия, което означава, че ще започне след 05:00 часа на 2 октомври и зрителите ще могат да го гледат пряко по MAX Sport 1.

Димитров и Карацев имат само един двубой помежду си досега. Той отново бе на 1/4-финал, но на Australian Open в началото на тази година. Тогава първата ни ракета получи контузия и се наложи да прекрати принудително участието си. Иначе до този мач в Сан Диего Димитров достигна след две победи срещу унгареца Мартон Фучович и датчанина Аугуст Холмгрен. Съперникът във втория двубой бе доста любопитен – по програма българинът трябваше да излезе срещу 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим, но канадецът се отказа в последния момент заради травма и това прати срещу Димитров 901-вия в ранглистата Холмгрен като „щастлив губещ“. По пътя към 1/4-финалите Аслан Карацев пък постигна победи срещу Федерико Делбонис и поставения под №5 в схемата Хуберт Хуркач.

Ако Димитров победи Карацев, то съперник на полуфиналите ще бъде победителят от двубоя Каспер Рууд – Лоренцо Сонего. В другия поток 1/4-финалите противопоставят Андрей Рубльов срещу Диего Шварцман и Денис Шаповалов срещу Камерън Нори. Полуфиналите и финала на турнира също ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 1. Полуфиналите започват от 00:00 часа на 3 октомври, а финалът е 02:00 часа на 4 октомври.

Програмата за уикенда ще предложи и горещи страсти от футболните терени. Най-интересно се очаква да е в Мадрид, където в събота вечер предстои голямо дерби между два от традиционните претенденти за титлата в LaLiga – Атлетико и Барселона. Мачът е от особена важност за Барса, като може да реши и бъдещето на треньора Роналд Куман. Ситуацията в каталунския клуб е напрегната в последните дни след загубата с 0:3 от Бенфика в Шампионската лига. От ръководството на клуба обещаха да не правят промени до дербито с Атлетико, но независимо от изхода, е твърде вероятно Куман да си тръгне веднага след срещата на „Уанда Метрополитано“. Причината е не само загубата в Шампионската лига, а и колебливото представяне в първенството от началото на сезона. Барса е на 6-о място с 12 точки след 3 победи и 3 равенства. Атлетико пък заема 4-та позиция с 14 точки и мач повече от каталунците.

Двубоят Атлетико Мадрид – Барселона е на 2 октомври от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.

Вълнуващо градско дерби ще предложи и програмата на VII кръг на Серия А. В него ще се изправят Торино и Ювентус. Мачът е на 2 октомври от 19:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

Нетипично за последните сезони, двата отбора са на доста близки позиции и то с предимство на „биковете“. Торино е на 9-о място, а Ювентус - на 10-о, като и двата тима са с по 8 точки. Статистиката от последните мачове помежду им обаче е в полза на „Старата госпожа“, която не познава вкуса на загубата в градския сблъсък в последните 14 мача или от април 2015 г. насам.

Интерес предизвиква и още един двубой от кръга. В късния мач в неделя ще излязат два от италианските участници в Шампионската лига – Аталанта и Милан. Мачът в Бергамо е на 3 октомври от 21:45 ч. и ще се предава по MAX Sport 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай