Гриша Ганчев каза какво става с ЦСКА и какво ще го прогони от клуба

Той изрази надежда, че при новото правителство може да бъде намерено компромисно решение

Гриша Ганчев каза какво става с ЦСКА и какво ще го прогони от клуба | StandartNews.com

Проблемите със стадион "Българска армия" може да накарат собственика на ЦСКА Гриша Ганчев да напусне клуба, призна самият той в интервю за бТВ.

Ганчев все пак изрази надежда, че при новото правителство може да бъде намерено компромисно решение на ситуацията и за спортните зали и за стадиона на ЦСКА, така че неговата реконструкция да бъде реализирана до края на 2023 година.

"Червените" са си били винаги в окопа, и то не от вчера, а от 30 години. Клубът се самоиздържа на едно 80-90%. Капиталът на дружество "Сердика спортни имоти" е 115 млн. лв. Стадионът на ЦСКА е оценен на 23,7 млн. лв. - 20,6% от целия капитал. 98% от загубите на дружеството, казва сегашният министър, че са от наема на ЦСКА, който не е платен. Сега той наистина не е платен - 2,5 млн. лв. В самия договор го има записано, че парите от наема се реинвестират в стадиона", разказа Ганчев.

"От този капитал от 120 млн. - 23 млн. ползва футболният клуб. Другите 80 млн. ги ползват други хора сигурно. Къде отиват тези пари и в какво се инвестират? Ние нямаме подписан протокол още какво сме инвестирали. Не искаме да даваме пари на някакво си дружество, за да може някой да ги източи. Мотахме се толкова време и вместо да го направим за 32-33 млн. лв., сега ще го направим за 35", обясни бизнесменът.

"Дано да стане по-бързо правителството, за да можем да отидем да си уредим отношенията с държавата един път завинаги. Това е моята последна кауза в моя нещастен животец. Единственото, което ще ме откаже от ЦСКА е ако до една година не мога да започна да строя стадион. Аз съм взел решение и се отказвам от бизнеса в България, напечелих се. Дано да не се е изяснило цялата цесекарска общност за какво иде реч", каза Гриша Ганчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай