Григор мечтае да спечели "Уимбълдън"

След всяка среща се възстановявам по 2 мача, твърди Димитров пред "АС"

Григор мечтае да спечели "Уимбълдън" | StandartNews.com

Първата ракета в тениса на България Григор Димитров даде обширно интервю за испанския вестник „АС“ в което говори за мечтите си в тениса и за най-добрите в момента.

„Турнирът, който бих искал да спечеля през тази година, е Уимбълдън. Всеки финал в Големия шлем би било сбъдната мечта за мен“, призна стигналият до №3 в света през 2017-а Димитров, който триумфира на тревата в Лондон при юношите през 2008 година. Той изрази възхищението си към Федерер, Надал и Джокович.

„Те са тенисисти, които имат мъдра програма и които продължават да работят за своята физическа форма. Напълно заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да вършиш това толкова години“, каза още Григор.

Димитров разказа и колко труден е процесът на възстановяване след мач.

"Мисля, че хората не познават много добре възстановителния процес, през който преминаваме. След всяка среща трябва да отделя поне два часа на възстановяването, за да запазя тялото си във форма и да имам възможност да изляза за следващия двубой. Добро хранене, ледена баня, процедури. Освен това имаме редица задължения след всеки двубой, срещи с медиите", разказа той.

29-ият в ранглистата хасковлия открива сезона на клей на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло следващата седмица, където през 2018-а беше спрян на полуфиналите от Надал..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай