Гонзо печели - президент на БФС

Седем влязоха в битката

Гонзо печели - президент на БФС | StandartNews.com

Георги Иванов - Гонзо почти сигурно печели битката за президентския пост в БФС, при това на първи тур. Това съобщи БЛИЦ, позовавайки се на сигурни източници. Гласуването приключи в момента се броят гласовете. Предварителните резултати показват победа за Гонзо с над 250 гласа.

В битката за президентския пост влязоха седем кандидати: Георги Иванов-Гонзо, Михаил Касабов, Георги Градев, Манол Иванов, Димитър Бербатов, Георги Захариев и Петьо Костадинов. Предварително от надпреварата се отказаха Христо Крушарски и Илиян Стоянов – Коловати.

Общото събрание на клубовете, членуващи в БФС, започна с реч на намиращия се в оставка президент на централата Борислав Михайлов.

Футболната централа предава конгреса директно на собствения си канал в „You Tube“.

След Михайлов думата взеха и представителите на ФИФА и УЕФА, които ще следят за редовността на провеждане на Общото събрание.

След това делегатите гласуваха секретариата, който води протокола от конгреса да се състои от седем души (двама повече от предварително предвиденото). Предложението, направено от единия от кандидатите за президент, беше прието.

Делегатите приеха, че всяка от комисиите, които ще работят по време на делегата ще се състоят от петима делегати (включително председател). След това започна работата по официално обявената програма и първо беше приет отчет за работата в периода 2022-23 г. Последва финансовия отчет на БФС за последните две години, който обяви печалба от над 3,5 милиона лева за последните две години и също беше приет.

Впоследствие делегатите приеха оставките и освободиха от отговорност Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома. 303 делегати гласуваха за оставката на Боби, а 12 бяха против. 318 от делегати дадоха своя вот за оставката на членовете на Изпълнителния комитет, а двама бяха против.

След това беше обявена обедна почивка, която продължи до 14:00 часа.

В 14 часа заседанието на конгреса беше подновено. Кандидатите за президент на БФС бяха одобрени и допуснати до гласуване. Делегатите приеха предложението с 417 гласа "за", 0 гласа "против" и 0 гласа "въздържал се".

След това се проведе интересно гласуване дали делегатите да дадат вота си за президент на БФС в тъмна стаичка или в такава, от която да има видимост за всички. Идеята за тъмната стаичка беше одобрено с 240 гласа "за", 109 "против"  и 11 "въздържал се".

Кандидатите за президентския пост бяха допуснати в залата и говориха пред делегатите. Всеки от тях имаше по 5 минути за реч. След изявленията им беше предложено следното: „Броят на присъстващите да бъде равен на броя регистрираните. Делегатите не напускат залата, докато не гласуват“. Процедурата бе одобрена след гласуване с 432 гласа „за“ и нито един „против" или „въздържал се".

Делегатите гласуваха по зони (София, Пловдив, Варна и Велико Търново) в четири тъмни стаички. Процедурата започна след 15 часа.

В 17:15 часа приключи гласуването. "469 делегати са се регистрирали сутринта, 468 са гласували. На един от делегатите му се е наложило да отиде в болница, тъй като му е прилошало", каза водещият Атанас Фурнаджиев.

"235 гласа са необходими за победа на първи тур", добави Фурнаджиев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай