Гонят чалгата от Зимния дворец

Подготвят топ листи на треньорите и състезателите

Гонят чалгата от Зимния дворец | StandartNews.com

София. Чалготеките ще бъдат изгонени от Зимния дворец. Това стана ясно от думите на спортния министър Мариана Георгиева пред депутати от комисиите по образованието и спорта в четвъртък.

"В двореца няма да има "Котън клуб", няма да има "Мега данс", заяви тя. Преди няколко месеца и сдружението "Майки срещу насилието в Студентски град" поиска министърът да затвори всички дискотеки в двореца. Зимният дворец ще бъде ремонтиран, обеща на депутатите Георгиева. Преди дни стана ясно, че 3,6 млн. ще бъдат дадени за ремонт на спортните училища в Пловдив и Плевен.

Тя обвини ГЕРБ, че докарал школото в Плевен до положение един от етажите му да заприлича на сметище. На срещата депутати и ректори настояха също парите за ученически и университетски спорт да бъдат вдигнати от 3 на 10 лв. на ученик годишно. Преподаватели настояха сумата да стане фиксиран процент от минималната работна заплата, за да не се налага постоянно да бъде актуализирана.

За следващата година ще настояваме за такъв бюджет, с който през 2014 г. да можем да стартираме приоритета масов спорт. Това пък уточни специалистката по синтаксис вчера в курорта "Албена", където се срещна с шефа на световната федерация по бокс Чънг-Куо Ву. Георгиева обясни, че ще бъде създадена топ листа на треньорите и на състезателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай