Голяма новина за Гришо. Колко милиона има?

Пред него е само Джокович

Голяма новина за Гришо. Колко милиона има? | StandartNews.com

Григор Димитров е втори в световната ранглиста на тенис за играчи, които са навършили 30 години. И пред него е единствено Новак Джокович, от когото загуби финала в Париж.

Реално в тази класация двамата са толкова напред, че сред първите 20 няма друг играч, който да е на тяхната възраст.

Наборът на Григор - Давид Гофен от Белгия, с когото се борят заедно от юноши, е чак на 103-о място в световната ранглиста и това го прави 23-и в тази за 30+.

Друг интересен факт е, че доста от играчите от ранглистата на “старците” са в столицата ни на нашия турнир, чиято основна схема започва днес. Става въпрос за Мартон Фучович от Унгария и испанците Роберто Баутиста Агут и Роберто Карбалес Баена.

Димитров заема 14-ото място в световната ранглиста след Париж, като до края на годината може да падне само до 15-ото място в класацията, като само един от тези след него. Това означава, че е с най-добро място от 2008 година насам.

Спечелените пари от наградни фондове са 2 703 137 долара, като от началото на кариерата си вече съвсем близо до 25 милиона - 24 700 429.

“Горд съм. Това бяха и същевременно са и щастливи сълзи. Не искам да бъда прекалено негативен към себе си. Свърших много сериозна работа и съм благодарен отново да бъда на толкова голям финал, след като минаха толкова години. Трябва с екипа ми да оценим какво сме свършили и да продължим напред”, обясни сълзите си Григор след двубоя.

“Налага се да преоценя толкова много неща за себе си. Вярата винаги е била в мен, но явно трябваше да си припомня някои неща. Не говоря само за вярата в играта си, а и за цялата работа, която влагам.

Бяха много предизвикателни седмици, като не е никак лесно да постигнеш всичко това и да бъдеш всеки един ден в пикова форма, но успях да го сторя с помощта на отбора ми и съм изключително горд. Малко почивка сега няма да навреди на никого”, допълни той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай