Голям БГ провал в Пекин днес. Обясненията

Топ биатлонистът ни Владимир Илиев завърши на 61-во място

Голям БГ провал в Пекин днес. Обясненията | StandartNews.com

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев не скри разочарованието си след първия си олимпийски старт в индивидуалната надпревара на 20 километра в комплекса в Чжанцзякоу край Пекин. Световният вицешампион в дисциплината от Йостерсунд Илиев се нареди 61-и с пет грешки при стрелбата и изоставане на 6:50.1 минути зад победителя Кентен Фийон Мейе (Франция).

"Лош старт, лош ден за мен. Съжалявам. От доста време сме тук и в последните дни се потвърди опасението, което имах - много коварната надморска височина. Изигра лоша роля. Просто това не е моето бягане, не е моето състояние. Имаш чувството, че бягаш по инерция, като на автопилот и не знаеш всеки момент дали ще загубиш съзнание, или не.

Много е тежко. Някои състезатели явно се справят много добре в тези условия. На всеки по различен начин влияе. Надявах се на високо ние да се чувстваме добре, но днес не беше така. Това повлия и на стрелбата, защото отиваш доста по-уморен на стрелбището и там концентрацията и настроението е съвсем друго. Ще анализираме нещата.

Бяхме наясно с височината, но съвсем друго е, когато тръгнеш да правиш бягане на макс. Тогава нещата се усещат много повече, дишането е по-тежко, самата мускулатура много бързо се сковава. В началото е много тежка пистата. Ако тръгнеш много бързо, става много лошо след това. Не можах да се справя. Не знам каква е причината. Ще я обсъдим. Това са първите ми усещания от днес", откровен бе Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай