Голова драма: Лудогорец отново се справи с Черно море

Шампионите надделяха на стадион „Тича“ във Варна с 3:2 в среща от осмия кръг на Първа лига

Голова драма: Лудогорец отново се справи с Черно море | StandartNews.com

Снимка: Сайт на Лудогорец

„Лудогорец” спечели с 3:2 гостуването си на „Черно море” от 8-ия кръг на Първа лига. Шампионите продължават да са без загуба от началото на сезона. В същото време „моряците” допуснаха второ поражение през кампанията, предаде БГНЕС. 

Шампионите поведоха още във втората минута. Матеус Клементе фаулира Кирил Десподов на пред наказателното поле. Българскията национал лично се Десподов се нагърби с изпълнението на отсъденото нарушение и не сгреши - 0:1.

В средата на първата част късметът покри „Лудогорец”. Виктор Попов отклони към Закария Беншаа. Последва опасен удар по земя. Падт нямаше шанс да се намеси, но топката се отби в гредата. Секунди преди почивката резултатът беше изравнен. Евгений Сердюк стреля по диагонала. Падт не се намеси по най-добрия начин. Последва добавка на Беншаа, който нямаше как да пропусне на празна врата - 1:1.

Второто полувреме започна така, както и първото - с гол на „Лудогорец”. Разписа се Матиас Тисера. Въпреки опитите на „Черно море” да се върне в мача, в 66-ата минута Бърнард Текпетей вкара трети гол за „Лудогорец”.

"Моряците" обаче не се предадоха, а съдбата им се усмихна в 74-ата минута, когато Георги Терзиев изчисти нескопосано топката в ръката на Текпетей, а след консултация с ВАР, реферът нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. Евгений Сердюк застана зад топката и вкара за 2:3, връщайки надеците на домакините в последните 15 минути на мача.

В тях обаче „Лудогорец” така и не допусна опасност пред своята врата. Благодарение на успеха си „орлите“ изпревариха своя опонент във временното класиране, тъй като събраха 16 точки, с една повече от момчетата на Илиан Илиев, които удариха и една греда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай