Големите звезди, които пропускат Мондиала

Сензационно Италия отново няма да бъде на световното

Големите звезди, които пропускат Мондиала | StandartNews.com

 

С наближаването на всяко световно първенство по футбол, една от най-обсъжданите теми винаги е свързана с големите звезди, които по една или друга причина ще са принудени да гледат най-големия форум пред телевизорите.Първата и основна причина за подобни отсъствия е, че дадена страна не се е класирала.Другите две причини идват с течение на времето, като те са още по-тежки и трудни за преглъщане - контузия или просто треньорско решение даден играч да не попадне в селекцията.

За втори пореден път терените на Мондиала ще останат без "Fratelli d'Italia" - химна, изпят с пълно гърло от някои от най-изявените играчи в света.Сред тимовете с най-висок ранкинг на ФИФА, които останаха извън Мондиала са Швеция, Колумбия, Чили и Нигерия. Но вместо тях място сред най-дорбите 32 тима намериха не по-слаби национални селекции.

Отборът на некласираните на Мондиала

Вратар: Джанлуиджи Донарума (Италия) - Младият страж, който на 23-годишна възраст вече има над 300 мача в мъжкия футбол, спечели приза за вратар ¹1 и играч ¹1 на Евро 2020, както и приза за вратар ¹1 в света за 2021-а, няма да играе на Мондиал, само година след най-големите си успехи. Стражът на ПСЖ ще бъде един от тези, които ще бъдат най-ярките индивидуални липси заради некласирането на Италия.

Защитнци: Леонардо Бонучи (Италия) - Той също имаше основна роля за европейската титла на Италия, а дори вкара и гол за Скуадрата във финалния мач срещу Англия на "Уембли". Иситнски лидер в отбраната и 50% от един от най-силните защитни тандеми на новия век изобщо - този с Джорджо Киелини.Давид Алаба (Австрия) - Дългогодишният бранител на Байерн (Мюнехн), вече втори пореден сезон се представя на обичайното високо ниво и в Реал (Мадрид).

През пролетта той триумфира с Шампионска лига и титлата в Испания, увеличи бройката си трофеи на 31, като продължава да е сред най-добрите бранители в световния футбол. Алаба обаче е звезда на една от средните по сила европейски страни - Австрия, заради което така и не е записал минути на Мондиал, няма да го направи и в Катар.

Милан Шкриняр (Словакия) - Централният бранител на Интер постепенно се превърна в един от най-добрите на поста си, а неслучайно интерес към него имат Барселона, ПСЖ, както и клубове от английската Висша лига. Страхотна физика, футболен интелект и бързина за ръста си, Шкриняр е истинска непреодолима стена в отбраната на Интер, но и той подобно на Алаба, носи своите последствия от това, че е роден в една по-скромна футболна нация като Словакия.

Халфове и нападатели: Жоржиньо (Италия) - След европейската титла с Италия, последвала и Шампионската лига с Челси, за която Жоржиньо имаше ключова роля, мнозина смятаха, че той е най-достойният да вземе приза "Златна топка" за 2021-а.

Халфът на Челси, който в последните години е сред най-добрите на поста си, е твърде вероятно да приключи своята кариера без нито един мач на Модниал с оглед наближаващия му 31-и рожден ден след месец.

Артуро Видал (Чили) - Той е сред най-успешните играчи, триумфирал с титлите на Чили, Италия с два тима, Германия и Испания, както и с Копа Либертадорес отпреди няколко месеца. В последните 15 години Видал винаги е смятан за един от най-силните и постоянни халфове.

Марко Верати (Италия) - Едва ли през 2014-а, младият тогава халф на ПСЖ си е мислел, че състезателният му дебют за Скуадрата на Мондиала в Бразилия всъщност може и да се окаже последната му поява на такъв форум - кой да предположи.

Мартин Йодегор (Норвегия) - През 2014-а, докато България гостуваше в Осло в европейска квалификация, на терена се появи едно 15-годишно момче, а за него всички казаха, че ще бъде следващата суперзвезда на футбола. Реал (Мадрид) побърза да го купи, но нещата за Йодегор забуксуваха. Но днес, на 23 той е основната движеща сила на Арсенал - лидерът във Висшата лига, като хората със сигурност щяха да се радват да го видят в Катар.

Елинг Холанд (Норвегия) - В Катар няма да бъде и друго норвежко чудо, което не спира да стресира всяка отбрана в Англия и по европейските терени. На 22 години той вече има умопомрачителните 178 гола в клубния футбол, а всеки се чуди до какви цифри ще набъбне головата му сметка през годините.

Мохамед Салах (Египет) - Преди четири години звездата на Ливърпул сбъдна мечтата си и изведе Египет на световни финали, но този път мечтата му бе разбита по най-болезнения начин. През януари негов пропуск от дузпа се оказа фатален във финала за Купата на Африка, а два месеца по-късно изпусна дузпа и в решителния бараж за Мондиала, отново срещу Сенегал, като този път Египет няма да бъде част от 32-та най-силни тима в света.

Златан Ибрахимович (Швеция) - Макар на 41 години, измъчван от контузии и далеч от най-силните си години, просто няма как да не сложим Златан в тази класация щом е активен играч. Безспорна икона на футбола, един от символите на играта през новия век, но изпъстрената с блясък кариера на Златан, остана само с два Мондиала, последният от които преди 16 години.

Резерви на този тим: Ян Облак (Словения), Джорджо Киелини (Италия), Мигел Алмирон (Парагвай), Хвича Кварацхелия (Грузия), Рияд Марез (Алжир), Виктор Осимен (Нигерия), Пиер-Емерик Обамеянг (Габон).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай