Големи наказания за феновете на "Левски" в Пловдив

Обществено полезен труд и забрана да посещават футболни срещи до 2,6 години, наложи съдът под Тепетата

Големи наказания за феновете на "Левски" в Пловдив | StandartNews.com

Районият съд в Пловдив налoжи днес наказания на фенове на "Левски" (София) за повреждане на чуждо имущество по време на боя помежду им на стадиона в Коматево по време на снощния мач с Ботев (Пловдив) от седмия кръг на Първа лига.

Още по темата:

Полицията арестува 42-ма за боя в Пловдив 

Ето съобщението от правораздавателниия орган по случая:

На 27 септември тази година от 1-во, 4-то, 5-то и 6-о РУ при ОД на МВР - Пловдив са внесени в Районен съд Пловдив общо 40 броя актове за констатиране на нарушение на чл.21, т.13 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/ срещу 40 лица, въз основа на които са образувани 40 производства по реда на ЗООРПСМ.
Производствата са образувани, за това, че на 26 септември тази година около 21,30ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс "Ботев 1912" в гр.Пловдив, кв."Коматево", ул."Воден"2 от седми кръг на Първа професионална футболна лига на България по футбол между отборите на ПФК Ботев Пловдив и Левски София, по време на мача в обособената зона на феновете на столичния тим задържаните лица извършват действия по повреждане на чуждо имущество - метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят пластмасови седалки при сбиване с други сини привърженици.

Всички 40 дела са разгледани в открити съдебни заседание на 27 септември от няколко съдебни състава.
На 26 от нарушителите Съдът наложи наказание "Безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 /шестдесет/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина" за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание "Безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина" за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание "Безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина" за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите Съдът наложи наказание "Безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина" за срок от две години.

На 7 от нарушителите Съдът наложи наказание "Безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбинза срок от две години и шест месеца.

И на един от нарушителите наказанието е "Безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 120 /сто и двадесет/ часа и принудителна административна мярка "Забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от две години и шест месеца.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд - Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай