Глобяват Георги Марков за провокация

Това е безумие, ядосва се шефът на "Локо" (Сф)

Глобяват Георги Марков за провокация | StandartNews.com

София. Изпълнителният директор на "Локо" (СФ) Георги Марков може да отнесе глоба за провокация, разкри полицията в Перник. Тя задържа един от феновете, които атакуваха Рендето в ложата с шамари и шутове в края на мача с "Миньор". Това е Георги И., който е на 30 години. Той е бил един от най-дейните в нападението, а за деянието му има доказателства. Останалите се издирват и уточняват.

Шефът на столичния тим не е подал жалба в полицията. Въпреки това обаче започна разследване. Марков обаче също е на мушката на властите заради обвиненията, че е предизвикал скандала с виковете: "Хайде, елате де!". Освен това бил показал среден пръст, което довело до грозните сцени в 77-ата минута на срещата. Марков се отърва по чудо благодарение на намесата на гардове на Никифор Вангелов. "Жалко. Тълпата е неконтролируема. Дано няма големи наказания", обяви Вангелов. "Имам жалба в полицията и пред делегата", отсече за "Стандарт" самият Марков. "Това е безумие. Не може само двама полицаи да ме извеждат от стадиона. Зад мен имаше вандали, пред мен също. Случаят е неприятен. Радвам се, че поне нямам травми по тялото", каза Марков, който е отказал медицинска помощ. "Полицай ми каза, че има един задържан. Бил ме наплюл. Е, мерси за помощта", добави потърпевшият.

Делегатът Пламен Николов е описал всичко в доклада си. В събота вечерта обаче стана ясно, че и той може да отнесе наказание, защото не е реагирал навреме и не извикал още полицаи в ложата в началото на мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай