Гигс разкри: Веднага се обадих на сър Алекс

Гигс разкри: Веднага се обадих на сър Алекс  | StandartNews.com

Манчестър. Райън Гигс даде първата си пресконференция в ролята си на временен мениджър на Манчестър Юнайтед. Уелският ветеран наследи на поста Дейвид Мойс, който бе уволнен във вторник сутрин. Гигс заяви, че това е най-паметният момент в кариерата му и добави, че няма търпение да дойде 19,30 часа в събота, когато "червените дяволи" приемат на "Олд Трафорд" Норич. Гигс разкри още, че първият човек, на който се е обадил за съвет, е бил сър Алекс Фъргюсън.

"Това е най-забележителният момент в кариерата ми. Ще се насладя на оставащите две седмици и половина от сезона, като целта ми е да върна усмивките по лицата на феновете ни", каза Гигс.

"Беше трудна седмица за клуба. Бях шокиран, когато във вторник Ед Уудуърд дойде при мен каза ми, че Дейвид Мойс си тръгва и ме помоли да поема нещата. Беше шеметна седмица за мен, различно е хаотично, никога не можеш да си представиш какви неща идват с това да си мениджър на Манчестър Юнайтед", продължи уелсецът.

На въпрос дали ще бъде на разположение като футболист в следващите мачове, Гигс каза на шега: "Дадох си нов петгодишен договор. Използвам властта си докато мога. Но, да, ще се включа и като играч."

"Бих искал да благодаря на Дейвид Мойс, затова че ми даде първа възможност да се докосна до треньорството. Искам да кажа, че съм много горд, че мога да бъда мениджър на клуба, който съм подкрепял цял живот. Сезонът беше тежък за всички. Печелим заедно, губим заедно. В оставащите четири мача искам да видя голове, здрави единоборства, искам с играта си да вдигнем публиката. Искам да видя страст", продължи полузащитникът.

На въпрос как ще играе Юнайтед под негово ръководство, Гигс отговори: "Искам футболистите да играят със страст, скорост, темпо, да бъдат смели и да показват въображение. Да работят здраво и най-вече да се наслаждават. Ако знам, че се наслаждавам на даден мач, мога да се изразя по-добре на терена. Това ще се опитам да постигна с тима си утре.

Гигс призна, че още в първия момент е позвънил на сър Алекс Фъргюсън за напътствие: "Ясно е, че след като съм играл толкова много време под ръководството на Сър Алекс, той ще бъде първият човек, на който ще се обадя. За съвет и за да знам какво да очаквам. На кой да се обадя, ако не на него."

На уелсеца ще помагат бившите му съотборници Фил Невил, Пол Скоулс и Ники Бът. "Ники бе с резервите, така че го помолих да дойде и да ми помогне с първия тим, а той прие на драго сърце. След това се обадих на Скоулси, защото знам колко много означава Юнайтед за тези хора."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай