Гигс: Може и да играя и след мач номер 1000

Гигс: Може и да играя и след мач номер 1000  | StandartNews.com

Манчестър. Ветеранът в състава на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призна, че може да продължи активната си кариера дори и ако мине бройката от 1000 мача за клуба.

Гигс дебютира за "червените дяволи" през 1991 година, а на 29 ноември става на 40 години.

Уелсецът се появи в игра в неделя при равенството 2:2 с Кардиф, а това представляваше неговият 954 мач с екипа на Юнайтед. Гигс заяви, че ще продължи да играе, ако попада в плановете на мениджъра Дейвид Мойс.

"Ако се случи да изиграя мач номер 1000, ще е страхотно. Ако не стане, няма да се ядосвам. Но нека видим. Ако играя добре и се наслаждавам, ще продължа с футбола", коментира Гигс.

В началото на кариерата си Гигс се засече в съблекалнята с големи имена в клуба като Стив Брус и Брайън Робсън. Сега, Гигс признава, че той е старшията в клуба.

"Когато бях в първия тим, и погледнех Бруси и Робо, които бяха на 33,34 години, и няма как да не си кажеш - те са направо древни. Сега не знам какво си мисля младите за мен", заяви Гигс.

"Те всички ми казват, хей, имаш рожден ден следващата седмица. Аз им казвам - да голяма работа е - ставам на 35. Те ме поглеждат, съзнавайки, че ставам на 40, и почват да поклащат глава. Тогава си мисля - да, стар съм", признава още легендата на Манчестър Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай