Георги Братоев: Николов ме обяви за ненужен в "Левски"

Камило Плачи събира националите на 15 декември

Георги Братоев: Николов ме обяви за ненужен в "Левски" | StandartNews.com

София. Георги Братоев е бил обявен за ненужен в "Левски". Квалификацията е на новия шеф в "синия" волейболен клуб Владо Николов. Твърде странна ситуация - да се откажеш от услугите на разпределителя на националния отбор, номер 1 на олимпиадата в Лондон, който освен всичко е истински левскар и през годините е бил основна фигура в тима.

Откровението на Братоев още повече подхрани ширещите се твърдения напоследък, че Николов е превърнал "Левски" в нещо като частна фирма, от която се готви да прибира определени суми при всеки трансфер. "Левски" няма повече нужда от теб". Това бяха думите му, когато говорихме за новия сезон. Беше ми казано, че от мен няма какво да спечели "Левски" и трябва другите състезатели да се развиват. Щом е така - окей", заяви Жоро.

Владо Николов съвместява мениджърска длъжност в "Левски" и в националния, което поражда сериозен конфликт на интереси. При "сините" това лято беше привлечен Георги Манчев от ЦСКА. Само дни след трансфера например той попадна в разширения състав на "лъвовете" за европейското първенство. Братоев призна, че е близо до договор с "Габрово".

Предстои Управителен съвет на федерацията, на който ще се обсъждат евентуални премии на играчите за четвъртото място на еврошампионата. Селекционерът Камило Плачи ще се върне от Италия в началото на ноември и ще събере на лагер момчетата за световната квалификация на 15 декември. Очаква се нови имена да получат повиквателни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай