Галахър прати Челси на четвъртфинали. Груев получи почивка

Измъчена домакинска победа над Лийдс Юнайтед

Галахър прати Челси на четвъртфинали. Груев получи почивка | StandartNews.com

Челси се класира за четвъртфиналите на ФА Къп след измъчена домакинска победа с 3:2 над намиращия се в прекрасна форма втородивизионен Лийдс Юнайтед. Българският национал Илия Груев получи почивка от мениджъра си Даниел Фарке, като според медиите в Англия причината е предстоящото тежко гостуване на Хъдърсфийлд през уикенда.

Йоркшърци се насладиха на прекрасен мач и имаха своите шансове. Матео Джоузеф (8, 59) вкара и двата гола за гостите, но “сините” показаха повече класа във важните моменти. Головете вкараха Николас Джаксън (15), Михайло Мудрик (36) и Конър Галахър в добавеното време на срещата, пише gol.bg.  

В следващия кръг Челси ще приеме другия водещ отбор от Чемпиъншип - лидерът Лестър. 

Мачът започна по превъзходен начин за гостите, които поведоха в резултата само след 7 минути игра. Челси сгреши фатално при изнасянето на топката след изпълнение на аут, Джейдън Антъни открадна топката и я подаде към Матео Джоузеф, който с удар по диагонала направи 1:0. 

Лондончани се върнаха в мача сравнително бързо и в 15-та минута изравниха. Николас Джексън и Кайседо разцепиха защитата на Лийдс с двойно подаване. Сенегалецът изскочи сам срещу Мелие и от малък ъгъл мушна топката между краката му за 1:1.

Добрите изяви на “сините” продължиха и след няколко изпуснати положения в 36-та минута Михайло Мудрик направи обрат. Стърлинг проби по дясното крило и намери в наказателното поле украинеца, който от движение обърна топката в обратния ъгъл за 2:1. 

Челси опита да контролира събитията и след почивката, но в 59-та минута Джоузеф матира защитата на домакините с втория си гол в мача. Джейдън Антъни проби по крилото и центрира перфектно в наказателното поле, където Джоузеф с глава не остави много шансове на Санчес и направи 2:2. 

Джоузеф можеше дори да оформи своя хеттрик в следващите минути, но не успя да треля точно с глава. В 74-та минута пък Санчес отрази опасен удар на Антъни. 

И все пак опитът на Челси надделя и в 90-та минута лондончани триумфираха. Енцо Фернандес проби по крилото и намери Конър Галахър. Юношата на “сините” се освободи елегантно от защирник и стреля без подготовка. Топката се отклони в тялото на Купър и влетя в мрежата зад Мелие. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай