Футболистите от Бисер чакат на свой терен премиерският тим

Футболистите от Бисер чакат на свой терен премиерският тим | StandartNews.com

Хасково. Футболният клуб на с. Бисер „Герганин извор“ чака като първи гост на ремонтирания си стадион тимът от Бистрица „Витоша“, в който министър-председателят Бойко Борисов е картотекиран като футболист.

Мачът ще е демонстрационен и ще ознаменува пускането в действие на съоръжението. Вероятно това ще стане на късна есен, обяви зам.-председателят на БФС Антон Попов в Хасково. Той посети района и инспектира ремонтните работи на спортния терен в наводненото през февруари село Бисер.

За изчистването на терена, който също беше изринат от мътните талази, от съюза са отпуснали около 15 000 лв.  Според сводките на фирмата наета за разчистването от игрището са извозени 725 куб. кал и наноси, довлечени от водните талази преди  половин година. Част от сумата от БФС е дадена за ново тревно покритие, а друга част от парите са заделени за нови мрежи на футболните ври и екипи на детския и мъжкия състав на ФК „ Герганин извор“ .

Хората на Боби Михайлов ще дадат още 3-4000 лв. за купуването и монтирането на седалки по трибуните на селския стадион. За довършителните работи по реновирането на съоръжението председателят на клуба  Петър Вълчев вече е входирал документи в спортното министерство. От ведомството на Свилен Нейков бисерският футбол иска 50 000 лв. за да вдигне наново сринатата до основи ограда на 58 -декаровия  стадион в селото.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай