Футболист на Шефилд Уензди тренира в София

Нападателят Преслав Боруков и е вкъщи, и чака карантината на Острова да падне

Футболист на Шефилд Уензди тренира в София | StandartNews.com

Нападателят на Шефилд Уензди Преслав Боруков е в София и чака ситуацията с коронавируса в Англия да се подобри, за да се върне към нормална тренировъчна работа. През есента той беше основна част от втория отбор на Шефилд Уензди, а в последните месеци тренира изцяло с мъжкия тим и попадна в групата за четири от последните 7 срещи на тима.

"Спазвам строг режим, силно съм ограничил контактите си. Но пък не спирам да тренирам здраво за добра форма по програмата, направена от клуба ми Шефилд Уензди. И чакам с огромно нетърпение първенството да бъде подновено", разказа Преслав пред БТА от дома си.

"Иначе тренирам всеки ден, в това число и в почивните дни, заложени в графика. Тренировките ми са наистина разнообразни, като в момента най-застъпена е работата за физическа подготовка. Взех си и някои уреди за у дома за допълнително натоварване, за гъвкавост. Работата с топка е с полусфера, конуси и няколко хърдела. Но каквото и да правя, самият процес на пълноценната футболна тренировка и мачовете с нищо не могат да се компенсират", допълва снажният таран, който другата седмица ще навърши 20 години.

"На всеки футболист му липсват мачовете, но каквато е ситуацията, ние трябва всеки ден да поддържаме формата си. Трябва да тренираме така, все едно ще има мач още след седмица. Чувам се със съотборниците ми от Шефилд Уензди, най-често с един аржентинец, те също се чувстват не на мястото си като седят по къщите си. Тези, които могат, поритват из градините сами. Всеки от тях за първи път изпада в такава ситуация. Но целият свят е обхванат от този вирус. Чемпиъншип е второто по сила първенство в Англия и може би най-силната втора дивизия в света. Затова Боруков е наясно, че ще се върне в тима, без значение кога. Доста клубове разчитат на парите от ТВ-права, за да могат да работят спокойно", каза Боруков.

"Аз смятам, че няма да има нов сезон, нови първенства, докато не завърши този сезон. Особено за големите първенства. Моите съотборници от Шефилд Уензди ми казват същото. Вероятно след като се подновят мачовете, ще стане ясно и как ще се процедира с трансфери и новия сезон. В момента съм футболист на Уензди и това е на първо място. С моя агент коментираме всеки интерес, който се появява към мене, независимо от къде", каза още Боруков, който намекна за варианти и в Англия, и в континентална Европа.

"Следя българското първенство много изкъсо, мачовете на отборите от топ 6 в България ги гледам - ако не на живо, то после на запис. Имам и много приятели, които играят в А и Б група, така че съм наясно какво се случва. Няма как да бъде иначе, аз никога не съм късал връзката с България. Единствената причина да съм в Англия е футболът. Радвам се, че вече четири години съм в Англия- най-силната и пълна с класни играчи лига, но си оставам българин като светоусещане. Мога да бъда навсякъде по света, където имам договор и играя в добър клуб, който ми помага да развивам качествата си. Оценявам какъв старт имам с тренировките тук и ще се опитам да го използвам на максимум. Както съм казвал, мечтата ми е да играя във Висшата лига и ще работя за тази мечта", завършва юношата на Левски, който е син на баскетболните специалисти Николай и Мариана Борукови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай